Hokej

Pittsburgh na krilih Kapanena do visoke zmage nad New York Rangers

Pittsburgh, 08. 03. 2021 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Pittsburgh Penguins so v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL na domačem ledu gostili New York Rangers in slavili visoko zmago s 5:1. To je bil za 'Pingvine' tretji uspeh na zadnjih štirih tekmah. Kasperi Kapanen je zbral dva gola in podajo, skupno pa je na zadnjih osmih tekmah dosegel devet točk.

"Mislim, da gre veliko zaslug fantom, s katerimi igram. Oni mi pripravijo priložnosti, iz katerih lahko dosegam gole in podajam," je dejal junak v vrstah Pittsburgha Kasperi Kapanen.

Jevgenij Malkin je dodal zadetek in podajo, med strelce se je vpisal tudi legendarni Sidney Crosby, vratar Casey DeSmith pa je zbral 23 obramb. 'Pingvini' so zaustavili zmagoviti niz 'Rangerjev', ki so pred tem slavili tri zaporedne zmage. Šele kazenski streli so v Teksasu odločili tekmo Dallas Stars - Nashville Predators, spretnejši pa so bili Plenilci, ki so sicer zapravili prednost treh zadetkov, na koncu pa zmagali s 4:3. Eeli Tolvanen je dosegel gol in podajo, vratar Pekka Rinne pa je ubranil 35 strelov. Pri izvajanju kazenskih strelov sta bila uspešna Filip Forsberg in Roman Josi, hokejisti Nashvilla pa so končali črn niz treh zaporednih porazov.

Druga najboljša ekipa lige, Tampa Bay Lightning, je v gosteh pri Chicago Blackhawks zmagala s 6:3. Čeprav so gostitelji povedli s 3:0, so gosti nato zadeli šestkrat zaporedoma, od tega štirikrat z igralcem več na ledu. Yanni Gourde je dosegel dva gola in dve podaji, Ondrej Palat in Victor Hedman sta vsak dosegla po en zadetek in podajo, vratar Andrej Vasilevskij pa je zbral 22 obramb. "Zaostajali smo za tri gole, zato smo morali spremeniti način igre. Jasno je, da, če v tem trenutku ne bi obrnili ladje, bi se potopili oziroma izgubili. To nas je streznilo, začeli smo bolje igrati, dva hitra gola sta nam vlila dodatne energije, da smo zmagali," je dejal Gourde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljša ekipa vzhodne konference New York Islanders je osvojila peto zaporedno zmago, ko je s 5:2 premagala Buffalo Sabres. Brock Nelson je zadel dvakrat, med strelce so se vpisali še Anders Lee, Casey Cizikas in Cal Clutterbuck, vratar Ilija Sorokin pa je ubranil 24 strelov. "To je naša hiša, naš dom, naš led. Tu si želimo zmagovati in tekmecem kar se da otežiti delo. Želimo, da je vsem jasno, da se bomo tu borili do zadnje sekunde. Za zdaj nam to dobro uspeva," je po zmagi dejal Cizikas, eden ključnih igralcev za sedmi zaporedni poraz Buffala.

Slovenski zvezdnik lige NHL Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings naslednjič na led zadrsal v torek, ko bo gostoval pri mestnem tekmecu Anaheim Ducks.

Liga NHL, izidi:
New York Islanders - Buffalo Sabres 5:2
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 3:6
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4:2
Boston Bruins - New Jersey Devils 0:1
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 1:3
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 5:1
Dallas Stars - Nashville Predators 3:4 (po kazenskih strelih)
Calgary Flames - Ottawa Senators 3:4 (po kazenskih strelih)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.