Hokej

Poplava Švedov na NHL naboru

Montreal, 27. 06. 2009 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Številka 1 letošnjega NHL nabora je Kanadčan John Tavares, ki ga je izbralo moštvo NY Islanders, v prvem krogu pa je bilo izbranih kar sedem Švedov.

John Tavares
John Tavares FOTO: Reuters

V Montrealu je potekal letošnji NHL nabor, čast biti izbran kot številka 1 pa je pripadla mlademu Kanadčanu Johnu Tavaresu, ki ga je izbrala ekipa New York Islanders. Najslabše moštvo sezone 2008/09 je na naboru izbiralo prvo in Otočani so se po pričakovanjih odločili za 18-letnega napadalca, ki je zadnjo sezono preživel v ligi Ontario Hockey League in za ekipo Londona dosegel 58 golov.

Drugi izbor letošnjega nabora je švedski hokejist Victor Hedman, najvišje postavljeni Evropejec, ki so ga izbrali pri Tampi, Colorado pa je kot tretji izbral Kanadčana Matta Duchena. Atlanta je kot četrta izbrala Evanderja Kanea, kot peti pa so izbirali delodajalci edinega Slovenca v NHL Anžeta Kopitarja, Kralji iz Los Angelesa, njihov izbor je bil Brayden Schenn. Letos so prednost pri naboru imeli napadalci, saj je v prvi peterici izbranih branilec le Hedman.

Zanimivo je, da je bilo v prvem krogu (30 igralcev) izbranih osem Evropejcev, od teh je bilo kar sedem Švedov (preostali predstavnik Stare celine je Rus).

Vodstvo lige NHL je pred prireditvijo v Montrealu doseglo tudi dogovor o omejitvi višine izplačil v klubih za naslednjo sezono. Odkar so "salary cap" uvedli leta 2005, se je vsota, namenjena za plače igralcem, vsako leto povečala. V sezoni 2009/10 pa bo povišica zgolj simbolična, saj se bodo morala moštva ustaviti pri 56,8 milijona dolarjev, kar je le 100.000 dolarjev več od lanske omejitve.

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.