Hokej

Risi s tremi goli v prvi tretjini ugnali severne sosede

Ljubljana, 15. 05. 2021 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K., T.Š.
Komentarji
1

Slovenska hokejska reprezentanca je zmagovito odprla domači turnir Premagaj covid, kjer je bila v dvorani Tivoli nasprotnica izbrancev selektorja Matjaža Kopitarja avstrijska izbrana vrsta (3:1). Zadeli so Žiga Pešut (5. minuta), Gregor Koblar (7.) in Blaž Tomaževič (15.).

Več videovsebin
 • Pogovor s Klemnom Pretnarjem po tekmi Slovenija - Avstrija
  02:08
  Pogovor s Klemnom Pretnarjem po tekmi Slovenija - Avstrija
 • Pogovor z Anžetom Kuraltom po tekmi Slovenija - Avstrija
  00:49
  Pogovor z Anžetom Kuraltom po tekmi Slovenija - Avstrija

V soboto se je v dvorani Tivoli začel prijateljski hokejski turnir, ki je nekakšno nadomestilo za odpovedano drugoligaško svetovno prvenstvo. Tekmovanje je tudi prvi testni dogodek pred največjim izzivom sezone, poletnimi olimpijskimi kvalifikacijami na Norveškem. Selektor Matjaž Kopitar je dal tokrat prosto nekaterim najizkušenejšim igralcem, poudarek pa namenja mladim, ki si bodo skušali priboriti vabilo za nadaljevanje reprezentančne sezone.

V vratih začel Gašper Krošelj, na klopi pa je bil še Luka Gračnar. Tako kot Slovenci so tudi severni sosedje v Ljubljano poslali pomlajeno zasedbo. Gostje so povedli, a je bil slovenski odgovor hiter. Žiga Pešut je izenačil le 20 sekund po golu Avstrije, že dve minuti pozneje pa je Slovenija vodila z zadetkom Gregorja Koblarja. Premoč v prvi tretjini pa so Slovenci nato kronali še v 15. minuti, ko je prodor uspešno končal Blaž Tomaževič.

Zaspana druga tretjina
V drugi tretjini ni bilo veliko nevarnejšega dogajanja. Malenkostno premoč so imeli domači, ki so brez težav zadržali prednost, nevarnejša poskusa pa sta imela Žan Jezovšek po prodoru in Ken Ograjenšek s strelom od daleč. Domači so ob koncu tega dela igre zdržali tudi ob avstrijski številčni prednosti. V 38. minuti bi lahko povišal Tadej Čimžar, a ob strelu iz bližine ni bil dovolj natančen.

Podobno je bilo tudi v zadnji. Ekipi sta si pripravili nekaj polpriložnosti, a sta bila Krošelj in David Kickert zbrana. Tako je ostalo pri izidu iz prve tretjine. V zadnjih desetih minutah je Avstrija nekoliko dvignila ritem, prihajala do priložnosti, a ni bila tako nevarna, da bi lahko razmišljala o preobratu. Ob koncu, ko so tekmeci iz vrat potegnili Kickerta, pa je Koblar zadel okvir gola. 

Kopitar: Od mlade ekipe ne moreš zahtevati ne vem kaj
Ljubljanska reprezentančna akcija je prva po lanskem februarju, ko so Slovenci igrali na predzadnji stopnji olimpijskih kvalifikacij. Pozneje so vsa tekmovanja odpadla, tako lani kot letos ni bilo niti SP, ki bi ga morala gostiti Ljubljana.

"Moramo biti iskreni, to je mlada ekipa. Ne moreš zahtevati ne vem kaj, sem pa vesel, da smo v teh štirih treningih naredili nekaj, kar sem danes videl. Dal sem smernice, oni so jih upoštevali in smo zmagali. Zadovoljen sem, dolgo je bila prekinitev, potem pa takoj tak zanimiv tekmec. Tudi to je botrovalo pristopu, ko smo se vrnili po prejetem golu," je prvo tekmo ocenil selektor Kopitar.

Tekmovanje v dvorani Tivoli bo potekalo do 21. maja, na njem pa poleg domače in avstrijske reprezentance sodelujejo še Francija, Ukrajina, Poljska in Romunija. Naslednja slovenska tekma bo proti Franciji v ponedeljek ob 20. uri. V soboto bo na sporedu še tekma med Romunijo in Francijo (20.00), predvidenega zadnjega dvoboja med Poljsko in Ukrajino pa ne bo, ker Ukrajinci še niso dobili vse opreme.

Koronavirus pasica nova

Turnir Premagaj covid, 1. krog:

Slovenija ‒ Avstrija 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
* Dvorana Tivoli, brez gledalcev, sodniki: Ofner (Avstrija), Trilar (glavna), Miklič, Zgonc (vsi Slovenija).
* Strelci: 0:1 Wolf (Baumgartner, Haudum, 5.), 1:1 Pešut (Simšič, 5.), 2:1 Koblar (Čepon, 7.), 3:1 Tomaževič (Pretnar, Kuralt, 15.).
* Kazenske minute: Slovenija 4, Avstrija 4.

Romunija ‒ Francija  2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

- prestavljeno:
Poljska ‒ Ukrajina

 • image 4
 • image 5
 • image 6
 • image 1
 • image 2
 • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucijakorupcijafasizem
15. 05. 2021 19.28
+2
prva tretjina 3:1 ostale 0:0 kot bi gledal NHL v slow motionu