Hokej

Prva zmaga v 'drugem tisočletju' tekem za Kopitarja

Glendale, Montreal, Toronto, Denver, 03. 04. 2019 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Los Angeles Kingsi so na gostovanju v bližnjem Glendalu pri Arizona Coyotesih z zmago pokvarili načrte domače ekipe, ki se še vedno bori za zadnji vstopnici, ki v zahodni konferenci vodita v končnico (3 : 1). Anže Kopitar se na svoji 1001. tekmi v ligi NHL ni vpisal v statistiko s kakšno novo točko.

Kopitar (desno) med večerno tekmo v Glendalu, kjer se je pomeril tudi z Richardom Panikom (levo).
Kopitar (desno) med večerno tekmo v Glendalu, kjer se je pomeril tudi z Richardom Panikom (levo). FOTO: AP

Jack Campbell je zbral kar 49 obramb ob okrogli 30. zmagi v sezoni Los Angeles Kingsov, ki so Arizona Coyotese premagali v, vsaj za Kojote, eni ključnih tekem v boju za končnico. Gol Trevorja Lewisa je po dobrih treh minutah zadnje tretjine utišal dvorano Gila River Arena, ki jo je dokončno 44 sekund pred koncem tekme z zadetkom v prazno mrežo utišal Drew Doughty.

Gol in podajo je za Kralje prispeval Tyler Clifford in arizonsko moštvo pahnil v zaostanek štirih točk za ekipo Colorado Avalanche, ki že nekaj časa drži drugo "wild card" vozovnico za končnico na Zahodu. Kojote rešita le še zmagi na preostalih dveh tekmah, seveda v primeru, da Plazovi obe svoji tekmi izgubijo. Arizona ima 84 točk, Colorado 88, ekipa iz Denverja je ponoči s kar 6:2 premagala že odpisane Edmonton Oilerse.

Vrhunci tekme Arizona Coyotes ‒ Los Angeles Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za arizonsko moštvo je proti Kraljem edini gol prispeval Brad Richardson, medtem ko je Darcy Kuemper zbral 16 obramb in nato dobil neprijeten udarec v glavo s palico, s katero ga je ob doseganju gola z bekendom zadel Lewis. Kuemper je bil eden najpomembnejših členov za Kojote v lovu za zadnjim vlakom, ki vodi v končnico, do konca tekme ga je nadomeščal Calvin Pickard, domači pa nikakor niso uspeli streti Kraljev ob igri z igralcem več na ledu, zapravili so kar šest tovrstnih priložnosti. potem ko so v drugi tretjini sicer povedli po podaji Vinnieja Hinostroze do Richardsona, ki se je z 18. golom sezoni izenačil na vrhu letošnje klubske lestvice.

Na Zahodu že (skoraj) vse odločeno, Vzhod bolj izenačen
Kralji so manj kot sekundo pred koncem tretjine izenačili, ko je Clifford mimo Kuemperja preusmeril strel Tylerja Toffolija in se zadetka razveselil še enajstič v sezoni. Prva tretjina se je sicer končala brez golov, sta pa zato "zablestela" Clifford in Lawson Crouse, ki sta se ob navdušenju na tribunah pomerila s pestmi. Vse skupaj je "začel" Crouse, ki je podrl Aleca Martineza, Clifford pa je očitno želel maščevati klubskega soigralca. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostoval v bližnjem Anaheimu, dan kasneje pa bo gostil lanske osmoljence finalne serije Stanleyjevega pokala ‒ Vegas Golden Knightse.

V zahodnem delu lige NHL so znani že skoraj vsi udeleženci končnice. V izločilnih bojih bodo zaigrali najboljša ekipa zahodne konference Calgary Flames, poleg Kanadčanov pa še San Jose Sharksi, Winnnipeg Jetsi, Nashville Predatorsi, St. Louis Bluesi, Vegas Golden Knightsi in Dallas Starsi. V vzhodnem delu lige NHL je še nekaj neznank. Na voljo so še tri mesta, za katera se teoretično potegujejo štiri moštva.

Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets ‒ Boston Bruins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že zdavnaj si je končnico zagotovila ekipa Tampa Bay Lightning, ki je osvojila tudi predsedniški pokal kot najuspešnejša ekipa rednega dela. V končnici so tudi Boston Bruinsi, ki so ponoči s 6:2 odpravili Columbus Blue Jacketse, ki imajo le še teoretične možnosti za končnico.

Drugi del so si zagotovili tudi aktualni prvaki Washington Capitalsi in njihovi prvi zasledovalci v metropolitanski diviziji New York Islandersi. Zelo pomembno zmago v boju za končnico so vpisali hokejisti ekipe Carolina Hurricanes, ki so s 4:1 premagali Toronto Maple Leafse, ki so si že zagotovili končnico. Montreal Canadiensi so si z zmago s 4:2 proti vodilni Tampi zagotovil 94 točk, kolikor ima tudi Columbus. Le točko več ima Carolina. Tri točke več pa Pittsburgh Penguinsi, ki so z 1:4 klonil proti Detroit Red Wingsom. 

Vrhunci tekme Montreal Canadiens ‒ Tampa Bay Lightning:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs ‒ Carolina Hurricanes:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Detroit Red Wings ‒ Pittsburgh Penguins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Colorado Avalanche ‒ Edmonton Oilers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Arizona Coyotes ‒ Los Angeles Kings 1:3
(Anže Kopitar brez strela na gol v 20:29 za Los Angeles.)

Buffalo Sabres ‒ Nashville Predators 2:3
Columbus Blue Jackets ‒ Boston Bruins 2:6
Detroit Red Wings ‒ Pittsburgh Penguins 4:1
Montreal Canadiens ‒ Tampa Bay Lightning 4:2
Toronto Maple Leafs ‒ Carolina Hurricanes 1:4
Minnesota Wild ‒ Winnipeg Jets 5:1
Dallas Stars ‒ Philadelphia Flyers 6:2
Colorado Avalanche ‒ Edmonton Oilers 6:2
Vancouver Canucks ‒ San Jose Sharks 4:2

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.