Hokej

Prvaki lige NHL so v 'mehurčku' živeli 65 dni

Tampa, 30. 09. 2020 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolga pot je za hokejisti moštva Tampa Bay Lightning, prvaki lige NHL. Od začetka končnice, ko so namesto na domači Floridi vse tekme igrali v Kanadi, sta minila dobra dva meseca. Dva meseca brez domačega okolja in družin in veliko napori, a nagrada je bila za hokejiste iz Floride vredna truda - naslov prvaka in Stanleyjev pokal.

Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so s skupnim izidom 4:2 v zmagah premagali Dallas in osvojili Stanleyjev pokal, prvič po letu 2004 in drugič v klubski zgodovini. Zaradi pandemije koronavirusa so vse tekme v končnici igrali v karantenskem "mehurčku" v dveh kanadskih mestih, Edmontonu in Torontu ob strogih higienskih ukrepih. Pot do 15 kilogramskega Stanleyjevega pokala je bila dolga, moštva so v "mehurček" vstopila že davnega 26. julija. 

Da ni bilo enostavno, je potrdil tudi najkoristnejši igralec končnice (MVP), švedski branilec VIktor Hedman: "Bilo je težko, tako dolga odsotnost je predvsem psihično zahtevna. A vedeli smo, za kaj igramo in sedaj je vse poplačano. Bilo je zelo čustveno in kar nekaj časa bo trajalo, da bomo dojeli, kaj smo storili, za vse čase smo prvaki. Naša imena bodo na pokalu zapisana za vedno." Hedman je na 25 tekmah zbral 22 točk (10 golov) in je tretji branilec v zgodovini lige s to lovoriko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Enostavno ne veš, kdaj boš dobil drugo priložnost. Še posebej, ko je prišel 12. marec in je bila sezona prekinjena. Potem so minili štirje meseci in smo dobili drugo priložnost," je dogajanje pokomentiral trener Jon Cooper

Steven Stamkos pa je dejal: "To je bil verjetno najtežji Stanleyjev pokal za osvojiti, glede na okoliščine. Naše družine so morale žrtvovati ogromno, da smo mi lahko ulovili naše sanje. "

Vodstvo lige NHL je končnico izpeljala z velikim številom testiranj, opravili so jih 33.174 tako med igralci, kot med spremljevalnim osebjem v moštvih, pri sodnikih in organizatorjih, a niti eden ni bil pozitiven. Skupaj je od začetka in vstopa v "mehurček" minilo 65 dni, so zapisali na uradni spletni strani lige. 

Zato je bilo srečanje z bližnjimi ob prihodu nazaj v Tampo tudi precej čustveno za vse. V torek so jih na letališču pričakali družinski člani, vodstvo kluba in nekaj sto navijačev, danes sledi še uradna parada, hokejiste čaka vožnja z ladjico po reki Hillsborough, ki teče tudi mimo dvorane Amelia, kjer sicer igrajo domače tekme. Nato sledi še uradna predstavitev pokala in moštva na stadionu Raymond James, kjer bo lahko dogajanju prisostvovalo 16 tisoč navijačev.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.