Hokej

Rakovec novi predsednik HZS

Bled, 19. 10. 2010 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejska zveza Slovenije je na skupščini na Bledu dobila novega predsednika. Dosedanjega vodilnega Ernesta Aljančiča je zamenjal Matjaž Rakovec. Član predsedstva je tudi nekdanji hokejist Dejan Kontrec.

Rene Fasel, predsednik IIHF, Matjaž Rakovec, predsednik HZS, Ernest Aljančič, častni predsednik HZS in član Sveta IIHF.
Rene Fasel, predsednik IIHF, Matjaž Rakovec, predsednik HZS, Ernest Aljančič, častni predsednik HZS in član Sveta IIHF. FOTO: Tomaž Primožič/FPA

Skupščina HZS je na današnji seji soglasno, s 24 glasovi za (kolikor je bilo delegatov), sprejela novega predsednika slovenske hokejske zveze. To je postal Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, ki je zamenjal dosedanjega predsednika Ernesta Aljančiča. Gospoda Rakovca je predlagalo pet klubov (HDD Olimpija, HK Triglav, HK Jesenice, HKD Maribor, HK Slavija Junior), ki delujejo znotraj HZS. Člani predsedstva HZS so Slavko Kanalec, Marko Pogačnik, Andrej Verlič, Dejan Kontrec, Peter Svetina in Matjaž Rakovec (predsednik).

Rakovec je v mladosti dve leti treniral in igral hokej v kranjskem Triglavu. S 14 leti se je začel ukvarjati z vaterpolom. Za Triglav iz Kranja je igral v prvi jugoslovanski ligi. Pet let je bil predsednik Vaterpolske zveze Slovenije in je mednarodni vaterpolski sodnik, s sojenjem se je začel ukvarjati pred 20 leti. Sodil je na evropskih in svetovnih prvenstvih, še vedno pa pravico deli na mednarodnih tekmah, kot je Liga prvakov. Vključen je tudi v nogomet in košarko, saj je član Upravnega odbora nogometnega društva Triglav 2000 in član Upravnega odbora košarkarskega kluba Helios Domžale.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gooffy1
22. 10. 2010 23.47
Upam,da ima toliko jajc,da bo lahko neodvisno od Aljančičevega vpliva odločal samostojno in končno naredil malo reda v tej naši hokejski godlji?Bil bi pa tudi skrajni čas,da se uredijo stvari tako,da se začnejo spoštovati pravila in zakoni,kot jih je zapisala in postavila zveza.Ne pa ,da jih določeni posamezniki prikrajajo po svoje.Kot je sedaj praksa zakoni za nekatere veljajo za druge pa ne.Očitno je,da nekateri vodilni zlorabljajo svoj položaj in vpliv.Kajti zanimivo,da lahko določeni klubi počnejo vse kar jim pade na pamet in mimo pravil-svojevoljno pa niso kaznovani ampak imajo celo podporo v svojih dejanjih-primer-novinec v ligi!!! Upam,da bo uspešen v svojem poslanstvu.