Hokej

Risi ob uradnem začetku priprav na SP ostali brez Muršaka

Ljubljana, 15. 04. 2019 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav slovenski hokejisti že nekaj časa trenirajo na Bledu, kjer se pripravljajo na nastop na drugoligaškem SP v Kazahstanu, se je v ponedeljek zadnji del priprav na Bledu začel tudi uradno. Na SP pa bo Slovenija oslabljena, selektor Ivo Jan je sporočil, da ne bo niti Jana Muršaka.

Muršak (na fotografiji) je bil med najvidnejšimi posamezniki tudi na lanskih olimpijskih igrah, kjer je bil kapetan "risov".
Muršak (na fotografiji) je bil med najvidnejšimi posamezniki tudi na lanskih olimpijskih igrah, kjer je bil kapetan "risov". FOTO: AP

"Zdaj imamo štiri cele napade, priključili so se nam še mladi, tako da lahko normalno treniramo," je o poteku priprav, številni igralci so tam že od začetka aprila oziroma od takrat, ko so končali klubske sezone, na novinarski konferenci v Ljubljani dejal selektor Ivo Jan. Brez težav in odpovedi ne gre; potem ko je bilo že nekaj časa znano, da ne bo vseh udarnih adutov, je selektor v ponedeljek potrdil, da na SP ne bo nastopil niti Jan Muršak.

"Bilo je nekaj odpovedi zaradi poškodb, Jan Urbas, Žiga Jeglič, nazadnje je odpovedal tudi Jan Muršak, pa tudi Žiga Pavlin. Gre za dokaj resne poškodbe, bolj me skrbi zanje kot za sestavo ekipe. Vedno se bo dogajalo, da bodo igralci manjkali, tako da delamo s tistimi, ki so tukaj. Jaz in strokovni štab verjamemo vanje in upamo, da bo SP potekalo po željah," je nadaljeval selektor "risov".

Splet okoliščin iz zadnjih nekaj sezon
O Muršaku pa je dejal: "Pri njem gre za splet več okoliščin, ki so se dogajale zadnjih nekaj sezon. Ukvarja se z nikoli do konca pozdravljenimi poškodbami, a kot sem že dejal: treba je pričakovati, da bo jedro te ekipe počasi prepuščalo mesta mlajšim. Treba jih je čim prej uvajati, to smo že začeli novembra, ker je raven v reprezentanci višja, kot je v klubih."

Poleg poškodovanih pa od "stare garde" ne bo niti Mitje Robarja, ki je po selektorjevih besedah že končal kariero, reprezentančno pot pa je končal tudi Aleš Mušič. Selektor računa tudi na nekaj igralcev iz najboljših domačih klubov; z Jesenic na Luko Kalana, Tadeja Čimžarja in Davida Rodmana, iz Ljubljane pa so kandidati Miha Zajc, Gregor Koblar, Luka Vidmar in Aleš Krajnc.

Morda pa bo med aduti slovenske izbrane vrste tudi Jan Drozg, mladi slovenski up je klubsko sezono v Severni Ameriki pravkar končal in je, kot pravi Jan, pripravljen nastopiti v slovenski izbrani vrsti. Slovenija bo ta teden v še ne popolni postavi (za zdaj imata manjše zdravstvene težave še Ken Ograjenšek in Rok Tičar) odigrala pripravljalno tekmo z Madžari v Budimpešti, naslednji teden pa še dve doma z Italijani; na obeh bo, tako si želi selektor, igral tudi največji slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Ta bo v domovino pripotoval 18. aprila, dva dni pozneje se bo pridružil pripravam slovenske ekipe na Bledu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
16. 04. 2019 07.03
Kopitar je pravi vodja ekipe. Slovenija je sedaj druga ekipa in nevarna vsem tudi prvokategornikom. Nujen je še Jan Drozg, ki je velik talent . Prvi napad bi lahko bil na ravni NHL-a, prvič v naši zgodovini.
kolbek460
15. 04. 2019 20.17
+1
Samo rezultat šteje , navijamo ,
Vortexfoto
15. 04. 2019 18.18
+2
Vsaj kopi pride...