Hokej

Risi z zmago pozdravili navijače: 'Šport se igra zaradi gledalcev'

Ljubljana, 18. 05. 2021 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tomi Šujdovič, J.K., STA
Komentarji
0

Slovenska hokejska reprezentanca je na domačem pripravljalnem turnirju v dvorani Tivoli po Avstriji premagala še Francijo (3:2), tekmo z "galskimi petelini" pa je lahko spremljalo tudi nekaj sto navijačev. Risi upajo, da jih bo ob sproščanju ukrepov lahko v prihodnjih dneh ob ugodnejših časovnih terminih tudi nekaj več.

Več videovsebin
  • Pogovor s selektorjem Matjažem Kopitarjem po tekmi Slovenija - Francija
    02:45
    Pogovor s selektorjem Matjažem Kopitarjem po tekmi Slovenija - Francija
  • Pogovor z Jurijem Repetom po tekmi Slovenija - Francija
    01:47
    Pogovor z Jurijem Repetom po tekmi Slovenija - Francija
  • Pogovor z Anžetom Kuraltom po tekmi Slovenija - Francija
    02:07
    Pogovor z Anžetom Kuraltom po tekmi Slovenija - Francija
Hokejska zveza Slovenije je v opoldanskih urah potrdila, da je od pristojnih organov pridobila dovoljenja za prisotnost gledalcev tudi na vseh preostalih tekmah slovenske reprezentance na turnirju Beat covid-19. Tekme si bo lahko še naprej ogledalo do 400 gledalcev. Pred dvorano bodo lahko kupci vstopnic opravili hitri test, v skladu z vladnim odlokom pa potrebujejo gledalci na športnih tekmovanjih negativni test, potrdilo o prebolevnosti ali cepljenju, so dodali v sporočilu za javnost.

"Šport se igra zaradi gledalcev. Res je bilo zelo pozno, zato odziva mogoče ni bilo toliko, a jaz upam, da bo že jutri še več ljudi. Verjamem, da zdaj radi majčkeno pridejo na športne prireditve. Gotovo pa je drugače, normalno," je bil po zmagi nad Francijo v pogovoru za našo televizijo zadovoljen selektor Matjaž Kopitar.

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je dovoljenje za vstop dobila šele nekaj ur pred tekmo, omejitev pa je znašala 400 gledalcev. Slovenski hokejisti so na domačem turnirju, ki služi kot nadomestilo za odpadlo svetovno prvenstvo divizije I in kot prva stopnica v pripravah na poletne olimpijske kvalifikacije, nato ostali neporaženi. Po uvodni zmagi proti Avstriji s 3:1 so s 3:2 premagali še Francoze. 

Kuralt: Bilo je kar nekaj dodatne energije
Na drugi tekmi turnirja je priložnost dobil vratar Luka Gračnar, na klopi je bil tokrat Matija Pintarič. Selektor je tudi nekoliko pomešal postavo in dal priložnost za igro tudi hokejistom, ki na prvi tekmi niso igrali. Risi so spet zaostali, nato pa po preobratu slavili drugo zaporedno zmago, za igralca tekme je bil izbral Jurij Repe.

"Kar lepo je bilo spet videti gledalce na tribuni. Upam, da bodo še malo bolj sprostili ukrepe, da jih bo lahko prišlo še malce več," je za 24UR dejal Repe. 

"Mislim, da je bilo kar nekaj dodatne energije, tudi na ledu se je videlo, da smo stopili skupaj. Pokazati smo hoteli, da smo dobra ekipa, da držimo skupaj drug za drugega. Super, hvala, da so prišli, upam pa, da jih bo naslednjič lahko prišlo še več," pa je menil Anže Kuralt.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.