Hokej

Risi v Budimpešti prepričljivo zmagali

Budimpešta, 03. 05. 2023 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Budimpešti premagala Madžarsko s 4:0 (0:0, 2:0, 2:0). Slovenski hokejisti se bodo v četrtek v madžarski prestolnici znova pomerili z vzhodnimi sosedi.

Izbranci slovenskega selektorja Matjaža Kopitarja so na svoji osmi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu med 12. in 28. majem v Latviji in na Finskem ugnali Madžare z goli Nika Simšiča (25.), Nejca Stojana (30.), Anžeta Kuralta (46.) in Jana Drozga (58.).

Slovenija je prejšnji teden igrala dve pripravljalni tekmi v gosteh proti Franciji. Obe je izgubila, na prvi s 3:4, na drugi pa z 1:2.

Pred tem je na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko. Ti tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi tekmi v Beljaku je Avstrijo premagala s 5:3.

Selektor slovenske moške hokejske reprezentance Matjaž Kopitar
Selektor slovenske moške hokejske reprezentance Matjaž Kopitar FOTO: Luka Kotnik

Slovenski hokejisti bodo po četrtkovi tekmi v Budimpešti zadnjo tekmo pred odhodom na SP imeli 9. maja, ko se bodo v Koebenhavnu pomerili z Danci.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.