Hokej

Še drugi zaporedni poraz vodilnega Bostona, Ovečkin junak Washingtona

Boston, 26. 02. 2020 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu kar trinajst tekem, a med njimi ni bilo tekme Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je imel prosti večer. Odmeva nov poraz vodilnega moštva lige, Boston Bruins, ki je doma izgubilo proti Calgaryju z 2:5.

Junaka zmage Calgary Flames sta bila Sean Monahan, ki je za dva hitra gola poskrbel v drugi tretjini, in Mikael Backlund, ki je dosegel dva zadnja gola na tekmi v zadnji tretjini.

Boston z izkupičkom 90 točk ostaja vodilna ekipa vzhodne konference in lige NHL. S 45 goli vodilni strelec lige Čeh David Pastrnak je tokrat ostal brez točkovnega izkupička.

Boston je doma izgubil proti Calgaryju.
Boston je doma izgubil proti Calgaryju. FOTO: AP

Tretji poraz po vrsti je doživela tudi druga najboljša ekipa lige Tampa Bay Lightning, ki je s 3:4 morala priznati premoč Toronto Maple Leafs. Obe najboljši ekipi lige, Boston in Tampa, sta doživeli poraza na domačem ledu.

Tampa na drugem mestu ima 85 točk. Le točko manj imata Washington in St. Louis. Washington se je za drugo zmago po vrsti moral kar potruditi, ekipa Winnipeg Jets je padla šele po kazenskih strelih (4:3).

St. Louis Blues pa je bil za peto zaporedno zmago s 6:5 uspešnejši od ekipe Chicago Blackhawks.

Washington je bil že na robu prepada, potem ko je zapravil uvodno vodstvo 3:0 in so kanadski gostje s tremi zaporednimi zadetki izsilili podaljšek. Rešil pa ga je prav najboljši, Aleks Ovečkin, ki je zbranost ohranil tudi pri izvajanju kazenskega strela. Ruski zvezdnik je dosegel svoj 34. kazenski gol na 107 tekmah v karieri, na katerih so odločali kazenski streli.

Ovečkin je tudi redni del tekme odprl z golom za svoj 701. zadetek v karieri. To je bil njegov 43. gol v sezoni, s čimer je drugi najboljši igralec lige. Ta dosežek si trenutno deli z Austonom Matthewsom iz Toronta. Kot zanimivost velja omeniti, da je vseh pet izvajalcev kazenskih strelov zadelo gol.

Ovečkin je dosegel svoj 34. kazenski gol na 107 tekmah v karieri.
Ovečkin je dosegel svoj 34. kazenski gol na 107 tekmah v karieri. FOTO: AP

Derbija večnih tekmecev

V kanadskem obračunu so bili Vancouver Canucks po podaljšku s 4:3 uspešnejši od Montreal Canadiens.

Hokejisti iz Britanske Kolumbije so slavili zmago po zaslugi nekdanjega Kopitarjevega soigralca pri kraljih Tylerja Toffolija, ki je zadel odločilni gol po koncu rednega dela tekme. Toffoli se zelo dobro počuti v Vancouvru, saj je dosegel že tri gole in pet točk na prvih treh tekmah po prihodu iz Los Angelesa.

"To je neverjetno. Fantje so me zelo dobro sprejeli. Veliko bolj zabavno je, ko sem dosegel točke na vseh treh tekmah v novem dresu," je bil zadovoljen Toffoli.

Rački po podaljšku ugnali goste

Podaljšek je odločil tudi dvoboj v Kaliforniji, ko so domači Anaheim Ducks s 4:3 odpravili kanadske goste Edmonton Oilers s 4:3.

Domači rački so povedli z 2:0. A je Edmonton dvakrat poskrbel za izenačenje, najprej je na 2:2 izenačil trenutno najkoristnejši igralec lige Nemec Leon Draisaitl, ki je dosegel svojo še 99. točko v tej sezoni, nato pa je na 3:3 izenačil še Andreas Athanasiou. A je Sonny Milano v tretji minuti podaljška poskrbel, da zmaga ni šla v Kanado. Milano je zadel prvi in zadnji gol na tekmi.

Ostali izidi:
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks (4:2)
Carolina Hurricanes - Dallas Stars (1:4) 
Detroit Red Wings - New Jersey Devils (1:4) 
Nashville Predators - Ottawa Senators (3:2)
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets (5:4)
Arizona Coyotes - Florida Panthers (1:2).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.