Hokej

Anže Kopitar odigral tisočo tekmo v Ligi NHL

Los Angeles, 02. 04. 2019 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so v hokejski ligi NHL doživeli nov poraz. V domači dvorani so z 2 : 7 izgubili proti Calgaryju, edini Slovenec v ligi Anže Kopitar pa je svojo strelsko statistiko izboljšal s podajo za gol Dustina Browna v 20. minuti, ko je slednji poskrbel za izenačenje na 2 : 2. Hrušičan je odigral tisočo tekmo v ligi NHL.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

V prvem in drugem delu je ekipa iz Kalifornije še držala korak z gosti iz Kanade, ki so po dveh delih vodili s 3 : 2, sledila pa je katastrofa v zadnjem delu, ki so ga hokejisti iz Calgaryja dobili kar s 4 : 0. Calgary je z zmago prepričljivo potrdil prvo mesto v zahodni konferenci, Los Angeles pa je na zadnjem mestu. Ritem je bil peklenski. Anže Kopitar z Los Angelesom že takoj potuje na gostovanje v Arizono. Na preostalih sedmih tekmah sta dve tekmi dobili epilog šele po koncu rednega dela. St. Louis Blues so po kazenskih strelih ukanili Colorado Avalanche s 3 : 2, v "loteriji" pa je edini gol dosegel Ryan O'Reilly. Winnipeg Jets so v podaljšku slavili v vetrovnem mestu, zmagoviti gol pa je v četrti minuti prispeval Kevin Hayes. Tampa Bay je na gostovanju v Ottawi dosegla 60. zmago v rednem delu sezone. Ta izjemen mejnik sta doslej v ligi NHL dosegla le Montreal v sezoni 1976/77 in Detroit v sezoni 1995/96. V Kanadi je blestel Rus Nikita Kučerov, ki je prispeval tri podaje, in ga le dve točki ločita do rekorda rojaka Aleksandra Mogilnija, ki je v sezoni 1992/93 za Buffalo zbral kar 127 točk. Florida je na domačem ledu ukanila zadnje zmagovalce Stanleyjevega pokala iz Washingtona s 5 : 3, v lokalnem derbiju je New Jersey ugnal New York Rangers s 4 : 2, Vegas je bil boljši od Edmontona s 3 : 1, New York Islanders pa so na domačem ledu klonili proti tekmecem iz Toronta z 1 : 2.

Kopitar z mejnikom
Anže Kopitar v ligi NHL igra že 13. sezono in s svojo kakovostjo onstran lune je postal tudi kapetan ekipe iz mesta angelov, s čimer je že spisal nov košček hokejske zgodovine v Sloveniji in Kaliforniji. Do novega mejnika, ki ga je nedvomno sposoben doseči, pa ga loči 114 strelskih točk. Doslej je Hrušičan v karieri na 1000 tekmah dosegel 311 golov in 575 podaj oziroma 886 strelskih točk, letos v rednem delu 21 golov in 37 podaj. V naslednjih dveh sezonah pa se mu bo nedvomno ponudila priložnost, da se vpiše v klub igralcev s 1000 doseženimi točkami. To je doslej uspelo 88 hokejistom, a le 16 med njimi ni bilo rojenih v Severni Ameriki. Kopitar bo tam lahko zelo hitro, če mu denimo uspe ponoviti lanski dosežek. Takrat je dosegel 35 golov in 57 podaj, skupaj pa 92 točk.

Iz vzhodne konference so si nastop v končnici zagotovili Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Washington Capitals, Toronto Maple Leafs in New York Islanders, iz zahodne konference pa Calgary Flames, San Jose Sharks, Winnipeg Jets, St. Louis Blues, Nashville Predators in Vegas Golden Knights.

Izidi:
Los Angeles Kings - Calgary Flames        2:7
(Anže Kopitar je dosegel podajo za Los Angeles)
Florida Panthers - Washington Capitals    5:3
New Jersey Devils - New York Rangers      4:2
New York Islanders - Toronto Maple Leafs  1:2
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning     2:5
St. Louis Blues - Colorado Avalanche      3:2 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets        3:4 (podaljšek)
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers    3:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
02. 04. 2019 11.23
+5
Mejnik...bravo..se enx toliko pa penzjon