Hokej

Selitev iz Jesenic v Olimpijo

Ljubljana, 07. 06. 2018 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri hokejskem klubu SŽ Olimpija so že začeli sestavljati ekipo za naslednjo sezono. V njej bo večina, ki je za Ljubljančane igrala v minuli sezoni, iz Jesenic pa so prišli trije novinci, in sicer Celjana, povratnik David Planko in Žan Jezovšek, oba sta s Sij Acroni Jesenicami osvojila naslov prvaka, ter mladi Nejc Brus, ki je igral za HD Jesenice. Četrti novinec je vratar Žan Us.

Gal Koren
Gal Koren FOTO: Damjan Žibert

V ekipi so zaenkrat ostali Tilen Spreitzer, Žiga Svete, Gal Koren, Luka Zorko, Nik Grahut, Aljaž Chvatal, Janez Orehek, Miha Zajc, Uroš Batič, Luka Ulamec, Mark Sever in Sašo Rajsar. Trener ekipe bo še naprej Jure Vnuk, pomočnik trenerja pa Matej Hočevar. Nekaterimi igralcem, ki so sestavljali ekipo v pretekli sezoni, bodo še podaljšali pogodbe, nekaterim pa se bodo zahvalili za sodelovanje. V klubu se bodo v prihodnjih tednih sestali tudi z drugimi igralci, ki so izrazili željo, da bi igrali v Ljubljani in bodo ekipo znatno okrepili. Gre predvsem za slovenske igralce, ki igrajo v tujini. Na začetku sezone, 30. julija, se bo Olimpiji pridružilo še nekaj mladih hokejistov iz Zaloga. "Trenutno v klubu sestavljamo člansko ekipo, za katero si želimo, da bo konkurenčna. Še naprej bomo tekmovali v alpski ligi, seveda imamo željo in cilj vključitev v ligo EBEL, a le ob trdnem finančnem zaledju kluba. V klubu hkrati veliko pozornosti namenjamo tudi vzgoji mladih hokejistov, saj le tako lahko ohranimo oziroma gradimo močno jedro slovenskih hokejistov," je dejal Tomaž Vnuk, zaenkrat še predsednik kluba, ki je lansko sezono končal s pozitivno bilanco. Generalni pokrovitelj kluba ostajajo Slovenske železnice, od koder bo prišel tudi novi predsednik. Njegovo ime bo znano 14. junija, ko bo zasedala skupščina kluba.

Jeseniški hokejisti so aktualni državni prvaki.
Jeseniški hokejisti so aktualni državni prvaki. FOTO: Damjan Žibert

"Za menjavo kluba sem se odločil, ker pri Olimpiji vidim več perspektive in možnosti za hokejski razvoj. Veselim se iger za novi klub in upam, da bomo dobra ekipa; in seveda, da bomo igrali dober hokej. Komaj čakam, da se sezona začne," je dejal Žan Jezovšek, eden od štirih novincev.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran Bregar 1
17. 06. 2018 10.32
Glede na navedeno s strani Jezovška na Jesenicah ni perspektive? Pogačar je predsednik in manager in sigurno bo sestavil dobro ekipo. "Za menjavo kluba sem se odločil, ker pri Olimpiji vidim več perspektive in možnosti za hokejski razvoj. Veselim se iger za novi klub in upam, da bomo dobra ekipa; in seveda, da bomo igrali dober hokej. Komaj čakam, da se sezona začne," je dejal Žan Jezovšek, eden od štirih novincev.