Hokej

Šivic: Še vedno smo trdno na tleh

, 18. 10. 2021 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski hokejisti so morali razočaranji proti Linzu in Jesenicam hitro pozabiti. Tekma proti češkemu Znojmu v 10. krogu lige ICEHL je bila odlična priložnost za presenetljiv povratek na vrh omenjene lige in povečanje samozavesti v moštvu, ki je sezono začelo odlično. Težko prigarana zmaga proti Čehom (6:4) jih je znova povzdignila na vrh lestvice, čeprav se njihov trener Mitja Šivic zaveda, da jih čaka naporen preostanek sezone.

Več videovsebin
  • Blaž Tomaževič po zmagi proti Znojmu
    00:57
    Blaž Tomaževič po zmagi proti Znojmu
  • Trener Olimpije Mitja Šivic po zmagi proti Znojmu
    05:28
    Trener Olimpije Mitja Šivic po zmagi proti Znojmu

 

Ljubljančani so tekmo začeli obetavno in po dveh tretjinah vodili že z rezultatom 5:1. Nato je sledil manjši preobrat Čehov, ki so se štiri minute pred koncem tekme približali na 5:4. 

"Tisti rezultat (5:1) je bil mogoče malo varljiv, ker je bil posledica zelo dobre prve tretjine, ampak v drugi tretjini smo bili bolj izenačeni. Na trenutke smo sprejemali slabe odločitve in se odzivali slabo. V zadnjo tretjino smo vstopili dobro, ampak se je potem zgodilo to, na kar smo opozarjali. Me pa veseli, da se je to zgodilo, ker iz takih stvari se moramo tudi nekaj naučiti in to se ne bo več dogajalo. Absolutno sem zadovoljen z zmago in z veliko večino stvari, ne pa z zaključkom," je po tekmi razmišljal trener Olimpije Mitja Šivic.

Mitja Šivic
Mitja Šivic FOTO: Luka Kotnik

'Zelo dobro smo igrali 55 minut tekme'

Tudi igralci Olimpije se zavedajo, da bi predstava proti Čehom lahko bila še boljša. "Zelo dobro smo igrali 55 minut tekme. Mlada ekipa smo in mislim, da se moramo iz tega nekaj naučiti, da ne bomo več ponavljali takih napak," je bil po tekmi iskren Nik Simšič.

Pred sezono si skoraj nihče ni predstavljal, da bo Olimpija po desetih odigranih tekmah na vrhu lige ICEHL. Vsi v klubu so razumljivo zelo zadovoljni s trenutnim potekom sezone. "Zadnjič sem se z nekom pogovarjal po telefonu, ki mi je rekel, da je od nas pričakoval toliko točk v celotni sezoni. Tega mu ne zamerim, ker je govoril iskreno. Mogoče smo vse presenetili, mogoče tudi sami sebe. Jaz sem vedel, da bomo uspešni, če bomo igrali dobro in tako, kot znamo," je zanimivo anekdoto z našim novinarjem podelil trener Ljubljančanov.

O prihodnosti pa je dodal: "Ali bomo končali na prvem, četrtem, šestem ali devetem mestu, ta trenutek ničesar ne spremeni. Še vedno smo trdno na tleh. Sezona je dolga in še vedno se moramo osredotočiti nase in napredovati." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
18. 10. 2021 12.44
Zadnjih deset minut morajo paziti. Vse tekme so izgubili v tem času, čeprav so vodili. Torej zadnjih deset minut zmanjka. No kljub temu je do sedaj odlično in kmalu se vrnejo poškodovani. V kolikor zdržijo še deset kol v takem tempu so res kandidati za play off. Tam je pa druga pesem....