Hokej

Slovenija izgubila pripravljalno tekmo proti Francozom

Jesenice, 11. 11. 2021 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca je s porazom proti Franciji z 2:3 (1:2, 1:0, 0:1) začela prijateljski turnir na Jesenicah. V petek varovance Matjaža Kopitarja čaka obračun z Belorusijo, v soboto pa še z Avstrijo. Na današnji prvi tekmi je Belorusija po podaljšku ugnala Avstrijo s 3:2.

Risi so turnir na Jesenicah, ki služi kot prva stopnica v pripravah na drugoligaško SP, ki ga bo spomladi 2022 gostila Ljubljana, začeli s porazom. Vse ekipe, ki sodelujejo na turnirju, so precej oslabljene, v slovenski izbrani vrsti pa glavnina igralcev prihaja iz vodilne ekipe lige ICEHL SŽ Olimpije, in sicer 13.

Slovenci v letu 2022 ciljajo na vrnitev med elito, potem ko sta zadnji dve svetovni prvenstvi drugega kakovostnega ranga zaradi pandemije covida-19 odpadli. Po turnirju na Jesenicah bodo Slovenci februarja naslednje leto igrali na podobnem tekmovanju v Celovcu, pred SP pa jih čaka še nekaj prijateljskih tekem.

Kar 13 igralcev SŽ Olimpije sodeluje na turnirju na Jesenicah
Kar 13 igralcev SŽ Olimpije sodeluje na turnirju na Jesenicah FOTO: SŽ Olimpija

Gostje s pobudo že od začetka

Francozi so danes od samega začetka prevzeli pobudo na ledeni ploskvi, do vodstva pa so nenadejano prišli domači, potem ko je Jaka Sodja izkoristil podajo Aljaža Predana izza gola. Francozi so nato izkoristili igro s hokejistom več in izenačili prek Bastiena Maiaja, isti igralec pa je podal še pri drugem zadetku Francozov v zadnji sekundi prve tretjine, ko je bil natančen Hugo Gallet.

V drugi tretjini je imela slovenska izbrana vrsta dvakrat igralca več na ledu, a so se Francoz obakrat ubranili. Nato pa je po sijajni samostojni akciji in lepi podaji Aljoše Crnoviča v 34. minuti izenačil Jaka Šturm.

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar
Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Francozi dosegli edini zadetek v zadnji tretjini

V zadnjo tretjino so bolje krenili Francozi, ki so prek Fabiena Colottija, zaključil je lepo akcijo po podaji Florana Douaya, s 3:2 povedli v 42. minuti. Kopitarjevi varovanci so se nato sicer trudili, da bi prišli do izenačenja, a so se tekmeci zanesljivo branili. V zadnji minuti so poskušali tudi s hokejistom več, a do izenačenja niso zmogli.

Petkov spored se bo začel s tekmo Francija - Avstrija in nadaljeval s tekmo domače izbrane vrste proti Belorusiji.

Glede na aktualni vladni odlok o omejevanju okužb so lahko na tribunah prisotni tudi gledalci, a je število vstopnic omejeno na 450 sedišč ob upoštevanju razdalje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
12. 11. 2021 08.09
Le čevlje sodi naj kopitar