Hokej

Slovenski hokejisti uspešno opravili s prvim testom pred SP

Ljubljana, 11. 04. 2024 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, D.S., Ž.K.
Komentarji
0

Slovenska hokejska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) v ljubljanski Hali Tivoli premagala Avstrijo s 5:2 (3:0, 1:1, 1:1). Pod zadetke Slovenije so se podpisali Ken Ograjenšek, Nik Simšič, Anže Kuralt, Jan Drozg in Žan Jezovšek. Slovenski hokejisti bodo v petek v Beljaku z Avstrijci odigrali še eno pripravljalno tekmo.

Več videovsebin
 • Gašper Krošelj po zmagi nad Avstrijo s 5:2
  01:18
  Gašper Krošelj po zmagi nad Avstrijo s 5:2
 • Edo Terglav po zmagi nad Avstrijo s 5:2
  01:32
  Edo Terglav po zmagi nad Avstrijo s 5:2
 • Matic Török po zmagi nad Avstrijo s 5:2
  00:44
  Matic Török po zmagi nad Avstrijo s 5:2
Še pred začetkom dvoboja so se pri Hokejski zvezi Slovenije s priznanji zahvalili nekdanjim reprezentantom Boštjanu Goličiču, Luki Gračnarju, Klemnu Pretnarju in Luki Vidmarju, pa tudi sodniku Viktorju Trilarju, ki je sodil zadnjič v karieri.

Slovenski hokejisti so drugi teden priprav na SP v Bolzanu začinili tudi s prvo testno tekmo. Današnji nasprotniki so bili severni sosedje, ki so tudi še v zelo zgodnjem obdobju priprav in še nimajo na voljo vseh najboljših igralcev za SP elitne skupine čez mesec dni.

Začetek izbrancev selektorja Eda Terglava je bil danes v dvorani Tivoli odličen. V prvi tretjini so domači hokejisti, v vratih je bil tokrat Gašper Krošelj (na klopi pa kot drugi vratar Luka Kolin), dosegli tri gole in z všečno igro postavili temelje za uspešno nadaljevanje priprav.

Edo Terglav
Edo Terglav FOTO: Damjan Žibert

Že v drugi minuti je plošček iz neposredne bližine za hrbet Maxa Zimmermanna zbezal Ken Ograjenšek, za 2:0 je v osmi minuti po podaji Martina Bohinca zadel Nik Simšič, v 12. pa je Anžetu Kuraltu do zadetka pomagal tudi avstrijski vratar, ko mu je plošček ušel iz rokavice v gol. Na drugi strani se je Krošelj izkazal z nekaj obrambami, tudi ob samostojnem prodoru Juliana Metzlerja v 14. minuti.

V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnotežje, tudi zaradi izključitev na slovenski strani, ob triminutni prednosti Avstrije po disciplinski kazni za Roka Macuha zaradi pretepa pa so gostje tudi prvič premagali Krošlja za 4:1. Že pred tem pa je na 4:0 povišal Jan Drozg, ko je bil na pravem mestu pred vrati po podaji Matica Töröka.

Avstrija je imela v zadnji tretjini rahlo terensko premoč, dosegla tudi drugi gol v 47. minuti tik po izteku nove slovenske kazni, pri domačih pa je imel lepo priložnost današnji kapetan Robert Sabolič v 53., a je avstrijski vratar strel ubranil. Vseeno pa so Slovenci brez težav zadržali vodstvo in zmago, ki jo je še dodatno potrdil Žan Jezovšek po strelu iz obrata v 58. minuti.

Tekma proti Avstriji je bila sicer prva prijateljska od šestih pred SP, a obenem tudi edina domača. Vse preostale bodo Slovenci igrali v gosteh, najprej v petek v Beljaku, naslednji teden (18. in 19. aprila) proti Poljakom, 24. in 25. aprila pa še proti Franciji.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.