Hokej

Slovenski hokejisti v Kazahstanu začenja misijo vrnitve med elito

Ljubljana, 26. 04. 2019 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca iz domovine odpotovala na prizorišče svetovnega prvenstva Divizije 1, kjer jih v ponedeljek že čaka uvodna tekma. Selektor Ivo Jan je imel kopico težav s sestavljanjem zasedbe zaradi poškodb,

Več videovsebin
  • Anže Kopitar o igranju za slovensko reprezentanco
    01:48
    Anže Kopitar o igranju za slovensko reprezentanco
  • Iz 24UR: Dobrodošel povratek Anžeta Kopitarja v slovensko reprezentanco
    02:18
    Iz 24UR: Dobrodošel povratek Anžeta Kopitarja v slovensko reprezentanco
Slovenski hokejisti na čelu s kapetanom Anžetom Kopitarjem bodo na SP "lovili" uvrstitev med hokejsko elito.
Slovenski hokejisti na čelu s kapetanom Anžetom Kopitarjem bodo na SP "lovili" uvrstitev med hokejsko elito. FOTO: Damjan Žibert
Slovenske hokejiste v Kazahstanu čaka zahtevna naloga, cilj je vrnitev v elitno skupino svetovnega hokeja. Lani jim ni uspelo, letos bodo morali za želeni cilj osvojiti prvo ali drugo mesto v šestčlanski skupini A Divizije 1. Konkurenca so reprezentance Kazahstana, Belorusije, Litve, Koreje in Madžarske.

Selektor Ivo Jan lahko računa na najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, ki bo po hitrem zaključku sezone v ligi NHL najmočnejši adut Risov. Številne odpovedi ključnih igralcev so povzročile kup težav selektorju, ki je zaključni spisek potnikov sporočil šele večer pred odhodom v Kazahstan, po zadnji finalni tekmi državnega prvenstva.

Reprezentanca se je v zadnjih dneh pripravljala na Bledu, odigrala tri prijateljske tekme (dva poraza, ena zmaga), danes pa je slovenska "ekspedicija" z ljubljanskega letališča poletela najprej v Carigrad, nato pa naprej v Kazahstan. SP bo potekalo v prestolnici Nur Sultan, začne pa se v ponedeljek, Risi pa se bodo že za uvod srečali z gostitelji prvenstva, ki veljajo za favorite za osvojitev prvega mesta.

Selektor Ivo Jan
Selektor Ivo Jan FOTO: Damjan Žibert

“Na svetovnem prvenstvu bo potrebna potrpežljivosr in na vsaki tekmi šestdeset minut odigrati praktično popolno. Prvi korak je bil narejen z zmago na zadnji tekmi proti Italiji. Imamo pa še nekaj malenkosti, ki jih moramo popraviti. Priložnost za to bo na treningih v Kazahstanu, da bomo na začetku prvenstva lahko sto-odstotni,” je pred odhodom za spletno stran HZS dejal Jan.

Jan je ob koncu s seznama črtal štiri hokejiste, Predana, Ropreta, Sotlarja in Logarja, dodal pa peterico iz finala DP. Dva hokejista Olimpije (Us, Zajc) in tri Jesenic (Čimžar, Rodman, Kalan), na seznamu ima tako 23 hokejistov (trije vratarji, sedem branilcev, 13 napadalcev).

Postava Slovenije:
vratarji: Luka Gračnar, Matija Pintarič, Žan Us;
branilci: Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačević, Aleksander Magovac, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Miha Štebih;
napadalci: Jan Drozg, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Anže Kopitar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Miha Verlič, Miha Zajc, Tadej Čimžar, David Rodman, Luka Kalan;

Razpored slovenskih tekem:
Ponedeljek, 29. april 2019
16.00 Slovenija – Kazahstan

Torek, 30. april 2019
12.00 Koreja – Slovenija

Četrtek, 2. maj 2019
12.00 Belorusija – Slovenija

Petek, 3. maj 2019
15.30 Madžarska – Slovenija

Nedelja, 5. maj 2019
08.30 Slovenija – Litva

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.