Hokej

Stephenson veliki junak ob drugi zmagi Vegasa nad Dallasom

Las Vegas, 22. 05. 2023 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Moštvo Vegas Golden Knights je v finalu zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL povedlo z 2:0 v obračunu na štiri zmage. Zlati vitezi so pred selitvijo finala v Teksas zmagali s 3:2 po podaljšku proti Dallas Starsom. Vegas ločita dve zmagi od uvrstitve v veliki finale za Stanleyjev pokal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chandler Stephenson je iz neposredne bližine po močnem strelu branilca Shea Theodoreja po samo minuti in 12 sekundah podaljška dosegel gol za dramatično zmago vitezov.

Dallas, ki je tudi uvodno tekmo finala zahoda izgubil po podaljšku, je vodil večino rednega dela tekme po golih Mira Heiskanena in Jasona Robertsona. Toda T-Mobile Arena je nekaj minut pred koncem tretje četrtine izbruhnila v valu olajšanja in navdušenja, ko je Jonathan Marchessault izenačil na 2:2. Vegas je ta zagon prenesel v podaljšek, kar je unovčil Stephenson. "Prvi gol po podaljšku v končnici: kar 'kul'," je povedal Stephenson. "Imeli so dober udarec, mi pa pravzaprav nismo imeli odgovora in nismo igrali najbolje. Bilo je veliko čustev, tudi obup, toda igrati tukaj je bila nora izkušnja, kar nam je dalo več energije," je dejal Stephenson o domačem občinstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipe, ki so zmagale na prvih dveh tekmah v seriji pred finalom Stanleyjevega pokala, so napredovale v 91 odstotkih primerov, navaja portal ESPN. Tretja tekma serije bo v torek v Dallasu. Zlati vitezi so v prejšnjem krogu premagali Edmonton Oilerse, ki so v prvem krogu izločili Los Angeles Kingse Anžeta Kopitarja, Dallas pa je končal upe na naslov Seattle Krakena.

Pred petimi leti se je ekipa iz Nevade uvrstila v veliki finale, že v prvi sezoni svojega obstoja. Takrat je Las Vegas izgubil proti Washington Capitalsom. Če se bodo vitezi uvrstili v finale lige NHL, se bodo za Stanleyjev pokal udarili z zmagovalcem finala vzhodne konference. Ekipa Florida Panthers v boju proti zasedbi Carolina Hurricanes vodi z 2:0 v zmagah.

Liga NHL, finale zahodne konference, 2. tekma, izid:
Vegas Golden Knights - Dallas Stars  3:2 (podaljšek)
(Las Vegas vodi z 2:0 v zmagah);

* Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.