Hokej

Strateg zmajev po norem preobratu v Beljaku: Take tekme pa še ne

Beljak, 29. 11. 2023 06.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski hokejisti so na gostovanju v Beljaku pred več kot tri tisoč gledalci poskrbeli za izjemen preobrat in napet dvoboj in na koncu premagali domačega tekmeca VSV s 4:6, po tem ko so se vrnili po zaostanku 4:1. Blestela sta Finec Ville Leskinnen s hat-trickom in Nik Simšič z dvema goloma. "Najbolj nora tekma v trenerski karieri," je po epskem preobratu na Koroškem dejal trener Ljubljančanov Upi Karhula. Zmaji po točno polovici rednega dela, ekipe bodo odigrale po 48 tekem, zasedajo deveto mesto, ki pelje v dodatno doigravanje za preboj v končnico.

Upi Karhula je "videl" divjo tekmo v Beljaku.
Upi Karhula je "videl" divjo tekmo v Beljaku. FOTO: Luka Kotnik

V prvi tretjini so gledalci, zbralo se jih je okoli tri tisoč, v Stadthalle Areni spremljali enakovreden dvoboj, zadeli so tako domači kot gostje. V drugi tretjini pa je nekaj slabih minut zmajev in nalet Beljačanov vodilo v vodstvo domačih s kar 4:1. Nekaj upanja je zmajem v 38 minuti vlil zadetek Nika Simšiča, s katerim so zmaji pred drugim odhodom v garderobo zmanjšali zaostanek. V zadnji tretjini pa je bila povsem druga slika. Odlična igra zeleno-belih je šokirala Beljačane, ki so v treh minutah prejeli tri gole. Svoj večer sta imela Ville Leskinen s tremi zadetki in Nik Simšič z dvema, odlično je podajal Žiga Pance.

Čeprav so Beljačani na koncu poskušali izenačiti in pritiskali, imeli celo igralca več na ledu v zadnjih minutah, jim ni uspelo premagati vratarja Luke Kolina. Na koncu so poskusili še z igro brez vratarja, kar je pred koncem tekme izkoristil Trevor Gooch in zadel za končnih 4:6. "Igrali smo dve različni tekmi – zelo dobro in zelo slabo. Najbrž to velja tudi za domačo ekipo. Ko je bilo po prvi tretjini izenačeno, smo se v garderobi pogovarjali, da moramo biti v drugi tretjini močnejši, a se je izkazalo povsem nasprotno. Beljačani so precej napadli in verjamem, da je veliko obiskovalcev že videlo zmago. A nekako smo nadaljevali, našli tisto iskrico in verjeli, da nam lahko uspe," je po neverjetnem preobratu na Koroškem dejal strateg zmajev Upi Karhula

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Res divji večer, veseli smo novih točk. To je zagotovo ena najbolj divjih tekem, na katerih sem bil," je po tekmi povedal Finec na klopi Ljubljančanov.

Naslednja tekma čaka Ljubljančane v petek, 1. decembra, ob 19.15, ko v Ljubljano prihaja ekipa Graz 99ers.

Izid:
Beljak - SŽ Olimpija 4:6 (1:1, 3:1, 0:4)
Maxa 3., Wallenta 24., Wall 26., Luciani 26.; Leskinen 12., 45., 48., Simšič 38., 45.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zagorciko
29. 11. 2023 08.51
+3