Hokej

Suvereni 'zmaji' le še zmago oddaljeni od finala, Jeseničani izenačili serijo

Celovec, 03. 04. 2019 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so tudi na drugi polfinalni tekmi Alpske lige brez večjih težav opravili s celovškim Lustenauom, ki je v svoji dvorani prejel štiri zadetke (4:0). V zelenem dresu je bil zelo razpoložen Žiga Pešut z dvema doseženima zadetkoma, moštvo Jesenic pa je s težko prigarano zmago (3:2) po podaljšku v Podmežakli premagalo Valpusterio in izid v seriji izenačilo na 1:1.

Glede na prikazano igro v obeh polfinalnih tekmah bi se Ljubljančani morali že pojutrišnjem, ko bo v Hali Tivoli na sporedu tretji obračun v seriji Alpske lige proti Lustenauu, zanesljivo uvrstiti v veliki finale.

A ljubljanski strateg Jure Vnuk vselej poudarja, da je najprej potrebno skočiti in nato reči hop. 'Zmaji' so bili tudi na drugi tekmi precej boljši tekmec, pripravili so si ogromno število priložnosti in na koncu brez prejetega zadetka slavili z izidom 4:0. Od teh je dva dosegel razpoloženi Žiga Pešut; Olimpija, pri kateri sta se ob že omenjenemu Pešutu med strelce vpisala še Aljaž Chvatal in Žan Jezovšek -, je potrdila dobro formo pred odločilnimi tekmami tako na evropskem prizorišču kot tudi v končnici domačega prvenstva. 

Hokejisti ljubljanske Olimpije so s prepričljivo igro tudi na drugi polfinalni tekmi alpske lige nadigrali celovški Lustenau in so tako le še zmago oddaljeni od uvrstitve v veliki finale tega tekmovanja.
Hokejisti ljubljanske Olimpije so s prepričljivo igro tudi na drugi polfinalni tekmi alpske lige nadigrali celovški Lustenau in so tako le še zmago oddaljeni od uvrstitve v veliki finale tega tekmovanja. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani 'izvlekli' zmago
Precej več dela s svojim polfinalnim tekmecem pa so imeli Jeseničani, ki so s tesno zmago po podaljšku s 3:2 proti Valpusterii izid v seriji izenačili na 1:1. Redni del tekme se je končal z 2:2, takrat sta bila v rdečem dresu natančna Miha Brus in Phillipe Paradis, junak tekme pa je bil izkušeni David Rodman, ki je zmagoviti zadetek dosegel v prvi minuti in 39. sekundi podaljška. 

Alpska liga, polfinale, drugi tekmi, izida:
Lustenau - SŽ Olimpija 0:4 / izid v zmagah (0:2)**

Sij Acroni Jesenice - Valpusteria 3:2* (po podaljšku) / izid v zmagah (1:1)**

** - moštva igrajo na tri dobljene zmage

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

velikizmaj
04. 04. 2019 09.08
+1
Uf....suverena zmaga Olimpije in tako imajo zaključni pak na domačem ledu. S tako igro mislim da ima Olimpija že mesto v finalu z naslednjo tekmo in tako tudi kak dan počitka več od preostalih tekmecev! Za jesenice pa sam....nabuhani indijanci svaka vam čast da ste preobrnil tekmo v svojo korist in upam da boste zdaj tudi v gosteh prišli do break paka :)