Hokej

Šved Karlsson po skoraj desetih letih zapušča Ottawo

Ottawa, 14. 09. 2018 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvakratni najboljši branilec severnoameriške hokejske lige NHL, Šved Erik Karlsson, se je iz Ottawe Senators preselil k San Jose Sharks. V menjavo je bilo vključenih kar deset igralcev.

Erik Karlsson, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil srebro, je petkratni udeleženec tekem vseh zvezd in je bil najboljši branilec v letih 2012 in 2015. "Govoril bom odkrito. Želim si, da bi bil v tem trenutku v drugačnih okoliščinah. Je zelo čustven in žalosten dan zame in za družino, ampak to je pač ta del posla. Nisem še čisto dojel, kaj se dogaja. Vse se je odvilo hitro, čeprav se je o tem nekaj govorilo že celo leto. Ampak nikoli si nisem predstavljal, da bom zapustil Ottawo," je dejal 28-letni Karlsson. Senatorji so bili njegova edina ekipa v devetih sezonah v ligi NHL, julija so mu ponudili podaljšanje pogodbe, ki pa je ni podpisal. "Želim se zahvaliti tudi San Jose Sharks za vse, kar so storili, da so me dobili," je še dejal Karlsson.

Erik Karlsson
Erik Karlsson FOTO: AP

Ottawa je v San Jose poslala tudi Francisa Perrona, dobila pa je napadalca Chrisa Tierneyja in Rudolfsa Balcersa, branilca Dylana DeMela, pravice do napadalca Joshue Norrisa, izbor v prvem krogu nabora 2019 ali 2020, izbor v drugem krogu 2019 in še dva izbora, ki ju bodo uredili pozneje.

Karlsson je v prejšnji sezoni za Ottawo dosegel devet golov in 53 podaj na 71 tekmah. V zadnjih petih sezonah je bil najboljši po točkah v ekipi ali pa izenačen na vrhu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.