Hokej

Pomembna zmaga Olimpije v boju za končnico

Ljubljana, 14. 01. 2024 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Hokejisti SŽ Olimpije so v hramu slovenskega športa gostili Bolzano iz Italije. Ljubljančani, ki se krčevito borijo za mesta, ki vodijo vsaj v dodatne kvalifikacije za preboj v končnico, so italijanske prvake ugnali s 3:0 in naredili pomemben korak k želenemu cilju. Junak tekme v Tivoliju, kjer se je zbralo nekaj manj kot 2000 gledalcev, je bil češki vratar v zeleno-belih vratih Lukaš Horak, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Ubranil je vseh 39 poskusov tekmecev.

Žiga Pance je dosegel zadnji gol na tekmi in zapečatil usodo Bolzana, kjer je pred leti tudi igral.
Žiga Pance je dosegel zadnji gol na tekmi in zapečatil usodo Bolzana, kjer je pred leti tudi igral. FOTO: Luka Kotnik

Ljubljanski hokejisti so po odličnem začetku novega leta in seriji zmag nazadnje doživeli dva poraza. A so ostali na mestih, ki vodijo v dodatne kvalifikacije za končnico, tokrat pa so se izkazali z novo borbeno predstavo in tremi točkami, s katerimi so se še bolj utrdili na devetem mestu.

Zeleno-beli so tekmo pripeljali do podobnega scenarija kot v petek proti Beljaku: po dveh tretjinah so vodili z 2:0. A pred dvema dnevoma so slabo dokončali delo in dovolili tekmecem, da so naredili preobrat za zmago s 3:2, danes pa so v zadnjem delu sami potrdili zmago, obenem pa poskrbeli, da vratar Lukaš Horak ni prejel zadetka.

Prav češki vratar je bil eden glavnih junakov tekme. V trenutkih, ko so gostje močno pritisnili v lovu na znižanje izida ali izenačenje, se je izkazal z odličnimi obrambami (na koncu je ubranil vseh 39 poskusov tekmecev). Njegovi soigralci pa so zadevali v trenutkih, ko je bilo to najbolj pomembno za razplet tekme. Takšen je bil drugi gol ob koncu prve tretjine, ko je Žiga Mehle po podaji Žige Panceta plošček pred vrati preusmeril v gol, pred tem pa je bil po podaji izza vrat natančen še Miha Zajc.

Hokejisti SŽ Olimpije so na lepi poti, da se uvrstijo v dodatne boje za končnico.
Hokejisti SŽ Olimpije so na lepi poti, da se uvrstijo v dodatne boje za končnico. FOTO: Luka Kotnik

V drugi tretjini zadetkov ni bilo, premoč je imel sicer Bolzano, v zadnji pa bi lahko zmaji dvoboj odločili že pred tretjim golom. V 50. minuti so si namreč Južni Tirolci prislužili dve kazni hkrati, toda domači ob dveh minutah igre 5-3 niso sestavili nevarnejše akcije. A so se navijačem potem oddolžili nekaj minut zatem, po hitrem prodoru je Pance z natančnim strelom pod prečko dokončno odločil zmagovalca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po porazu ekipe iz Feldkricha v soboto je zdaj ljubljanska zasedba povečala naskok na lestvici pred tekmeci, ki se borijo za kvalifikacije; na devetem mestu ima 50 točk, deseti Pioneers Vorarlberg pa 46.

Naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostovali pri Asiagu, še prej jih v torek čaka tekma drugega dela državnega prvenstva s Celjani.

Izid, liga ICEHL, 40. krog:              
SŽ Olimpija - Bolzano 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Zajc 15., Mehle 20., Pance 56.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
14. 01. 2024 21.37
+1
zagorciko
14. 01. 2024 21.10
+1