Hokej

SŽ Olimpija do točk v Fassi, Jeseničani so se namučili z mladimi Celovčani

Cortina d'Ampezzo/Jesenice, 12. 01. 2021 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti SŽ Olimpije so na svoji 14. tekmi alpske lige zabeležili 11. zmago, s katero so se utrdili na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. V Fassi so domačo ekipo premagali s 4:2 (2:1, 2:1, 0:0). Hokejisti Sij Acroni Jesenic pa so v domači dvorani premagali KAC II s 6:4 (2:2, 0:1, 4:1).

Miha Štebih
Miha Štebih FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani v Italiji še niso igrali z najnovejšo okrepitvijo, kanadskim napadalcem Francisom Beauvillierjem, zato pa je prvi gol za ekipo dosegel finski branilec Juuso Pulli, druga tuja ljubljanska okrepitev – na začetku je zadel za 3:1.

Pred njim sta za Ljubljančane, ki so prvo tretjino dobili z izidom 2:1, gola dosegla Mark Sever in Luka Ulamec. Po dveh tretjinah je bilo na semaforju 4:2, poleg Finca se je med strelce vpisal še Miha Štebih.

Na koncu tekme je razmerje strelov kazalo 44:36 v korist Olimpije, ki pa ni izkoristila niti ene od štirih priložnosti, ko je imela na ledu številčno premoč.

Jeseničani so se namučili z mladimi Celovčani
Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na tekmi alpske lige v domači dvorani premagali KAC II s 6:4 (2:2, 0:1, 4:1). Mladi Celovčani, predzadnji na lestvici, so bili presenetljivo trd oreh, še v 49. minuti so vodili s 4:3, v zadnjih 11 minutah pa so Slovenci vendarle stvari postavili na svoje mesto in zabeležili pričakovano zmago.  

V prvi tretjini so bili Jeseničani precej boljši tekmeci, a se to pri rezultatu ni poznalo. Gostje so znali kaznovati vsako napako. Povedli so z 2:0, za to, da se je prvi del končal brez zmagovalca, pa sta poskrbela Žan Jezovšek in Sašo Rajsar.

V drugi tretjini so Celovčani spet povedli, izkoristili so igralca več na igrišču in na odmor odšli v vodstvu. Že v prvi minuti zadnje tretjine je Jezovšek izenačil, v 49. minuti je bilo 3:4, na srečo domače ekipe pa je ekspresno odgovoril Nik Širovnik. Erik Svetina je v 56. minuti napovedal, da presenečenja ne bo, kar je v zadnjih trenutkih z golom v prazno mrežo potrdil Jaka Sodja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.