Hokej

SŽ Olimpija izgubila tudi drugo tekmo celinskega pokala, Jeseničani do zmage v alpski ligi

Bolzano, 19. 10. 2019 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti SŽ Olimpije na turnirju celinskega pokala v Rittnu ne bodo izpolnili svojega cilja, saj so danes zabeležili še drugi poraz. Potem ko jih je v prvem krogu po kazenskih strelih premagal domači Ritten, so morali slovenski prvaki v drugem priznati premoč tudi madžarskemu Ferencvarosu, ki je bil boljši z izidom 3:2 (2:2, 1:0, 0:0).

Olimpija se bo v nedeljo pomerila še s špansko ekipo Txuri Urdin San Sebastian, a tekma bo odločala le o tretjem mestu.
Olimpija se bo v nedeljo pomerila še s špansko ekipo Txuri Urdin San Sebastian, a tekma bo odločala le o tretjem mestu. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija je tekmo začela dobro, že v uvodnih minutah je imela dvakrat igralca več na ledu, toda mreže madžarskega vratarja ji ob številčni premoči ni uspelo zatresti. So pa bili uspešnejši kmalu po tem, ko so bili Madžari spet kompletni. Strelec vodilnega gola je bil v deveti minuti Luka Zorko, podajalca pa Nik Simšič in Anej Kujavec.

Toda Madžari so hitro vrnili udarec, Attila Pavuk in Lauri Karmeniemi sta poskrbela za preobrat. Izid prve tretjine pa je bil vendarle neodločen, kmalu po novem neizkoriščenem "power playu" je v 19. minuti izenačil Simšič, Kujavec je bil spet podajalec. V drugi tretjini Olimpija ni izkoristila nekaj priložnosti, kazen je sledila v 27. minuti, ko je za Ferencvaros v polno zadel Rasmus Kulmala. Zatem so imeli Madžari kar trikrat igralca več na ledu, toda izid se do odhoda v garderobo ni spremenil.

Golov ni bilo niti v zadnjem delu, čeprav so imeli slovenski prvaki spet nekaj lepih priložnosti, v zadnji minuti, ko so vratarja Tilna Spreitzerja zamenjali s šestim igralcem, jim ni uspelo zadeti z dvema igralcem več na ledu. Olimpija se bo v nedeljo pomerila še s špansko ekipo Txuri Urdin San Sebastian, a tekma bo odločala le o tretjem mestu.

Jeseniški hokejisti premagali Feldkirch
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige pred domačimi gledalci premagali Feldkirch s 4:0 (2:0, 0:0, 2:0). Gorenjci, ki so pred tem dvakrat izgubili po podaljšku, so povedli v šesti minuti z golom Nejca Stojana, le dobro minuto pozneje pa je Andrej Hebar podvojil jeseniško prednost. Druga tretjina je minila brez zadetkov, v tretji pa je v 51. minuti Erik Svetina zadel za 3:0. Za končnih 4:0 je poskrbel Hebar s svojim drugim golom na tekmi.

Jeseničani imajo tako po devetih tekmah 14 točk, Olimpija, ki je peta, ima štiri več. Slovenska tekmeca bosta prihodnjo soboto odigrala 500. večni derbi, še pred tem pa ju v četrtek čakata druga tekmeca, in sicer Ljubljančane Pustertal v gosteh, Jeseničane pa Cortina doma.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BroNo1
20. 10. 2019 08.02
+1
Olimpija ni več kar je bila niti ni zanimanja za oglede tekm.