Hokej

Zmaji še naprej bruhajo ogenj

Ljubljana, 23. 01. 2024 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije, ki so v zadnjem obdobju v odlični formi, kar potrjuje tudi serija dobrih rezultatov, so v 43. krogu lige ICE v hramu slovenskega športa gostili italijanski Pustertal. Ljubljančani so se hitro znašli v rezultatskem zaostanku, a imeli vnovič pravi odgovor in so Italijane, sosede na lestvici, po hudem boju in po podaljšku ugnali s 4:3. Zmaji zasedajo deveto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za preboj v končnico. Do konca rednega dela slovenske prvake čaka še osem tekem, za njimi pa je serija štirih zaporednih zmag.

Olimpija je še četrto tekmo zaporedoma sklenila z zmago. Tokrat resda po podaljšku, a je bil ta kar nekakšna logična posledica dogajanja na ledu, ki je bilo precej izenačeno. Ljubljančani so zdaj pri 58 točkah na devetem mestu, za šestim mestom, ki neposredno vodi v izločilne boje, pa še naprej zaostajajo za sedem točk. Priložnost za nove točke bo že v naslednjih dneh, ko bodo zeleno-beli v domači dvorani gostili še Vorarlberg in Innsbruck.

Gosti so na današnjem obračunu že po manj kot dveh minutah vodili z 1:0, ko so unovčili prednost igralca več na ledu po izključitvi Mihe Zajca. V odprti igri pa so Ljubljančani hitro izenačili, v peti minuti je zadel Žiga Pavlin. Čeprav je moral domači vratar Lukaš Horak kar nekajkrat posredovati, pa so Ljubljančani v 19. minuti ob igralcu več na ledu zadeli, Charlie Dodero je sicer z nogo preusmeril plošček v mrežo, a so sodniki po pregledu posnetka gol potrdili.

Ljubljančani so slavili četrtič zapored in so najbolj vroča ekipa lige ta hip. So tudi najboljše "gostujoče" moštvo lige ICE.
Ljubljančani so slavili četrtič zapored in so najbolj vroča ekipa lige ta hip. So tudi najboljše "gostujoče" moštvo lige ICE. FOTO: Luka Kotnik

Uvod druge tretjine ni bil tako živahen kot prve, kljub temu pa je še naprej blestel Horak, ki je tudi v drugi, kar izenačeni tretjini ustavil nekaj nevarnih poskusov gostov iz Italije.V zadnji tretjini so imeli domači lepo priložnost v 47. minuti, vendar je dvoboj ena na ena dobil italijanski  vratar Andreas Bernard. Gosti, ki so kazali napadalne namere, a so jih domači dokaj dobro ustavljali, pa so v 49. minuti izenačili prek Davida Morleyja, ki je pred vrati ploščku spremenil smer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A zeleno-beli so znova hitro odgovorili, Žiga Mehle je močno z leve strani udaril proti vratom, danes ne posebej zanesljivemu Bernardu pa je plošček pobegnil v mrežo za novo vodstvo Olimpije. Je pa obramba slednje popustila v 57. minuti, ko se je Mats Frycklund sprehodil mimo neodločnih domačih hokejistov in matiral Horaka za 3:3.

V podaljšku je že po 17 sekundah zadel Maris Bičevskis, vendar so sodniki pregledali posnetek zaradi domnevnega igranja z roko. Tudi po njem pa so zadetek potrdili, tako da se je domača ekipa veselila nove zmage.

Izid, liga ICE, 43. krog:
SŽ Olimpija - Pustertal 4:3* 3:3 (2:1, 0:0, 1:2; 1:0)
Pavlin 5., Dodero 19., Mehle 50., Bičevskis 61.; Akeson 2., Morley 49., Frycklund 57.
* po podaljšku

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.