Hokej

Pomembna zmaga hokejskih zmajev v boju za končnico

Ljubljana, 30. 12. 2023 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Hokejisti SŽ Olimpije so na tekmi lige ICE pred več kot 2500 gledalci v Tivoliju premagali italijanski Asiago in z novimi tremi točkami naredili pomemben korak h končnici. Ljubljančani so na tekmi, ki je imela tudi dobrodelno noto, zaostajali z 0:1 in 1:2, a še v drugi tretjini uprizorili rezultatski preobrat za končno zmago s 4:2.

Ljubljančani so v četrtek gostovali pri Salzburgu in tesno po podaljšku izgubili s 3:4. Danes so proti predzadnjemu Asiagu prišli do 13. letošnje zmage v regionalnem tekmovanju in z 38 točkami ostajajo na desetem mestu prvenstvene razpredelnice.

Tekma proti italijanskemu tekmecu je bila tudi dobrodelno obarvana. "Teddy bear toss" je poseben dogodek, ki se odvija na hokejskih ledenih ploskvah po vsem svetu. Ob prvem golu domače ekipe so gledalci začeli metati plišaste medvedke oziroma igrače na led. Vse zmetane in zbrane plišaste igrače so namenjene Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki letos obeležuje 30-letnico delovanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostje iz Italije so sicer hitro povedli, že po minuti in 15 sekundah igre je bil natančen Randal John Gazzola. Ljubljančani so bili podjetnejši in nevarnejši (streli v prvi tretjini 21:8), izenačili so v 12. minuti po zaslugi Marcela Mahkovca.

Tudi v drugi tretjini so prvi zadeli Italijani, ko je za 2:1 zadel Allan Joseph McShane. Ljubljančani so odgovorili s tremi zadetki. Najprej je izenačil Aljaž Predan, prvič pa so povedli v 34. minuti po zaslugi Žige Mehleta. Dve minuti zatem je na 4:2 povišal Trevor Gooch, kar je bil tudi končni izid dvoboja. V zadnji tretjini se izid namreč ni več spremenil, Asiago si je pripravil sicer več priložnosti, a so se zmage razveselili ljubljanski hokejisti.

Ob zaključku leta in v začetku novega zeleno-beli nadaljujejo v zgoščenem sporedu. V ponedeljek jih za uvod v sveže novo leto v gosteh čaka vodilni Fehervar, v sredo bodo gostili še zasedbo iz Gradca.

Izid:
SŽ Olimpija - ASsiago 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Mahkovec 12., Predan 29., Mehle 34., Gooch 36.; Gazzola 2., McShane 26.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZIPPO
30. 12. 2023 20.44
+2
BRAVO OLIMPIJA!! GREMO NAPREJ V KONČNICO!!! 💪👍💚🐉