Hokej

Tampa izgubila v Dallasu, Zibanejad s šestimi točkami do rekorda

New York, 26. 03. 2021 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Tampa Bay, vodilna ekipa severnoameriške poklicne hokejske lige, je vknjižila sedmi poraz v sezoni. S 3:4 je izgubila na gostovanju pri Dallasu in ima zdaj na lestvici le še dve točki prednosti pred New York Islanders, ki so po podaljšku v gosteh s 4:3 premagali lanskega polfinalista vzhoda, Boston. Uspešna je bila tudi tretjeuvrščena Carolina.

Tampi, branilki naslova, se je v Dallasu obetala vsaj točka, ki pa so jo izgubili minuto in 21 sekund pred koncem, ko je tekmo odločil Roope Hintz. S tem je tudi končal serijo 12 zaporednih zmag ruskega vratarja Andreja Vasilevskega in upanje, da bi Rus lahko prišel do rekordnega števila zaporednih uspehov (rekord znaša 14 tekem).

Boston je zaradi težav z okužbami in preloženih obračunov odigral šele prvo tekmo v tem tednu. V njej je moral še petič v sezoni priznati premoč otočanom iz New Yorka, ki so tekmo odločili v podaljšku. Po prvi tretjini so gostje zaostajali z 0:2, nato s tremi zaporednimi goli prišli na prag zmage, da bi jo dosegli že v rednem delu, pa jim je dve minuti in dve sekundi pred koncem preprečil Anders Bjork. Kar ekipi iz New Yorka ni uspelo v rednem delu, ji je uspelo v podaljšku – že v 21. sekundi ga je odločil Anthony Beauvillier.

Še prepričljivejše je bilo v četrtek drugo newyorško moštvo. Rangers so Philadelphio premagali kar z 8:3. Švedski as Mika Zibanejad je postavil rekord lige, proti istemu tekmecu je še na drugi drugi zaporedni tekmi vknjižil šest točk, k zmagi je prispeval tri gole in tri podaje, vse zadetke pa je dosegel ob številčni premoči svoje ekipe. Švedu je isti dosežek uspel tudi 17. marca, ko je njegov klub letalce premagal z 9:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na lestvici celotne lige NHL ima Tampa 50 točk, Islanders 48, Carolina na tretjem mestu pa 47. Do zadnjih dveh je prišla z zmago po podaljšku v Columbusu, izid je bil 3:4. Domači so si dodatne minute zagotovili 16 sekund pred koncem, ko je izenačil Oliver Bjorkstrand, tekmo pa je odločil Sebastian Aho. Že pred tem pa je gol za Carolino dosegel Dougie Hamilton, ki je vsaj točko zabeležil že na 13. tekmi zapovrstjo.

Najvišjo četrtkovo zmago je zabeležil Nashville, Detroit je premagal s 7:1. Junak tekme je bil Rocco Grimaldi, tekmečevo mrežo je namreč zatresel kar štirikrat. Pred to tekmo gola ni dosegel od 13. februarja oziroma na 15 tekmah. Domači so že po osmih minutah vodili s 4:0, Grimaldi je do takrat že dosegel tri gole.

Če si je Nashville točke zagotovil že v prvi tretjini, si jih je Colorado v Las Vegasu v drugi, ki jo je dobil s 4:0. To je bila že njegova deveta tekma v nizu, na kateri je osvojil vsaj točko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Buffalo je zabeležil 16. zaporedni poraz, s 4:0 ga je ugnal Pittsburgh. Sidney Crosby je v statistiko vpisal tri podaje in je postal 36. igralec v zgodovini lige, ki je presegel mejo 1300 točk. Od aktivnih igralcev jih imata več le Joe Thornton (1521) in Aleks Ovečkin (1305). Slednji je danes ob zmagi Washingtona proti New Jerseyju s 4:3 zabil že svoj 721. gol v ligi NHL, s čimer lovi Marcela Dionna, ki je na petem mestu večne lestvice strelcev s 731.

Liga NHL, izidi:
Boston Bruins – New York Islanders 3:4 (po podaljšku)
Philadelphia Flyers – New York Rangers 3:8
Washington Capitals – New Jersey Devils 4:3
Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 3:4 (po podaljšku)
Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 2:3 (po podaljšku)
Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 4:0
Minnesota Wild – St. Louis Blues 2:0
Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3:0
Nashville Predators – Detroit Red Wings 7:1
Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 4:3
Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 5:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.