Hokej

Tampa ne popušča, Kingsi odslej brez Toffolija

Denver, 18. 02. 2020 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Tampa Bay Lightning je po podaljšku s 4:3 v gosteh ugnalo ekipo Colorado Avalanche v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL. Dvoboj je po treh minutah dodatnega igralnega časa odločil Rus Nikita Kučerov. Los Angeles Kings, ki bodo naslednjič na delu v noči na sredo, pa so izvedli menjavo, v kateri so se odrekli Tylerju Toffoliju.

Moštvo s Floride (Tampa) ostaja za petami Bostonu. Na vrhu vzhodne konference in celotne lige 'Strele' za 'Kosmatinci' zaostajajo le za točko. Na gostovanju pri močnem, a s poškodbami zdesetkanem Coloradu, so po zaostanku in zadetku, ki ga je dosegel Andre Burakovsky v prvi tretjini, strnili vrste in v drugi tretjini poskrbeli za preobrat. Za vodstvo s 3:1 so v vsega devetih minutah zadeli Alex Killorn, Cameron Gaunce in Steven Stamkos.

Domači se niso predali in prek Nathana MacKinnona ter Valerija Ničuškina prišli do izenačenja. V dodatnih petih minutah pa je v igri tri na tri Nikita Kučerov ušel obrambi in zadel pod nemočnim Čehom Pavlom Francouzom v vratih. 'Strele' so dobile že enajsto zaporedno tekmo in upravičujejo vlogo enega od glavnih favoritov za naslov prvaka v ligi NHL.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Colorado je trenutno na tretjem mestu zahodne konference, a v resnih škripcih kar se tiče poškodb. Potem ko so na tekmi pod zvezdami v stadionski seriji v Colorado Springs ob porazu proti Kopitarjevemu Los Angelesu izgubili vratarja Philippa Grubauerja in so že prej igrali brez Nazema Kadrija ter Matta Calverta, si je ključnico na tekmi proti Tampi zlomil še eden najboljših posameznikov moštva, Finec Mikko Rantanen. Odsoten bo več mesecev.

Na preostalih tekmah je še šestič na zadnjih devetih tekmah led poražen zapuščal Washington. Tokrat so Capitals, ki so dolgo časa zasedali vrh lige NHL, v gosteh izgubili proti Vegasu. 'Zlati vitezi' so dvoboj dobili s 3:2, potem ko so prišli do vodstva s 3:0 in ga zadržali v zadnji tretjini, ko je dvakrat za goste zadel T.J. Oshie.

Do zmag sta na domačem ledu prišla še Arizona in Calgary, ki zasedata sedmo in osmo mesto v zahodni konferenci. Arizona je bila boljša od New York Islanders z 2:1, Calgary pa je na krilih prvega "hat-tricka" Andrewa Mangiapana ugnal moštvo Anaheima s 6:4. Florida je v gosteh ugnala San Jose s 5:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav 'kralji' Anžeta Kopitarja to noč niso igrali, so poskrbeli za odmevno menjavo na tržnici hokejistov. Strelec prvega "hat-tricka" na prostem v ligi NHL proti Coloradu v ponedeljek Tyler Toffoli se namreč seli v Vancouver v zameno za napadalca Tima Schallerja, pravice za 20-letnega Tylerja Maddena in izbor v drugem krogu letošnjega nabora. Toffoli, ki se mu po koncu sezone izteče pogodba (4,6 milijona dolarjev), pa bi lahko s podpisom nove z Vancouvrom moštvu iz mesta Angelov priskrbel še izbor v četrtem krogu nabora za leto 2022.

"Tyler je bil velik del naše organizacije," je po menjavi dejal generalni menedžer kraljev Rob Blake. "Bil je del ekipe, ki je osvojila Stanleyjev pokal, vsi pa si ga bomo zapomnili tudi po trdem delu, ki ga je vsak dan vlagal v to moštvo," je še dodal.

Toffoli je za moštvo iz Los Angelesa na 515 tekmah dosegel 290 točk, vedno boljša forma v zadnjih tednih pa je 'Kraljem' izboljšala pogajalsko izhodišče za menjavo, ki so jo ob iztekajoči se pogodbi želeli izpeljati čim prej.

Liga NHL:
San Jose Sharks - Florida Panthers 3:5
Calgary Flames - Anaheim Ducks 6:4
Arizona Coyotes - New York Islanders 2:1
Vegas Golden Knights - Washington Capitals 3:2
Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 3:4 (po podaljšku)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebespolitiko
18. 02. 2020 10.46
+1
prej bi morali kakega lenuha iz kluba vrzt k jih je kar nekaj, k drsajo brez zara zelje, res skoda, pa sm tudi mnenja da trener nezna ustvariti kemije, sepravi je velik del krivde njegov, odkar je sel suter oz je zaradi bolezni sepal v zadnji sezoni...so sli kingsi dol, ker nimajo cloveka kot trenerja k bi ustvaril kemijo...
Le vkup uboga gmajna
18. 02. 2020 13.46
Gradijo novo ekipo in ta menjava je bila pričakovana. Bodo pa zdaj res zadnji končali sezono.
matijassll
18. 02. 2020 09.58
+4
Po drugi strani pa edina svetla točka letos, poleg Kopitarja. Škoda. Že tako jim je težko. Go Kings Go.
09ZarMan10
18. 02. 2020 09.44
+4
s strani Kingsov logična poteza. Vsaj nekaj so iztržili zanj, na koncu leta bi bilo vse "zastonj".