Hokej

Tampa obrambo naslova začela s 'petardo' Chicagu

Philadelphia, Tampa, Toronto, 14. 01. 2021 07.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Nova sezona lige NHL se je začela s petimi tekmami, ena od teh je bila na sporedu tudi v Tampi, kjer so branilci naslova iz pretekle sezone napolnili mrežo Chicago Blackhawksov (5:1). Za Stanleyjev pokal naj bi se letos resno merili tudi ekipi St. Louis Blues in Colorado Avalanche, v Denverju pa je medsebojni obračun zanesljivo pripadel predlanskim prvakom (1:4). Sezona se je sicer začela z "bitko za Pensilvanijo", v kateri so bili od Pittsburgh Penguinsov boljši Philadelphia Flyersi ().

Vratar Tampe Andrej Vasilevskij v dvoboju z Matthiasom Janmarkom na Floridi
Vratar Tampe Andrej Vasilevskij v dvoboju z Matthiasom Janmarkom na Floridi FOTO: AP

Po krajši slovesnosti v Amalie Areni in dvigu šampionskega prapora pod strop dvorane v Tampi domača ekipa v vlogi branilca naslova ni imela milosti do prenovljenih in pomlajenih gostov iz Chicaga, ki so za nameček zaradi različnih zdravstvenih težav nastopili brez Jonathana Toewsa, Kirbyja Dacha in Brenta Seabrooka. Na prvi tekmi za svoje nove delodajalce je Malcolm Subban tri gole prejel že v prvi tretjini, potem ko ga je v enajsti minuti ob igri z igralcem več na ledu "načel" Ondrej Palat, ki se je pred vrati, tudi s pomočjo drsalke, najbolje znašel po strelu Victorja Hedmana. Nato sta v razmaku minute in pol zadela še Mathieu Joseph in Anthony Cirelli, tekma pa je bila tako praktično že odločena. Z igralcem več je v drugi tretjini nato zadel še Steven Stamkos.

Subbana, ki je zbral 28 obramb (33 strelov), je v zadnji tretjini nato ukanil še Brayden Point, ki ga je s podajo na drugo stran ledene ploskve lepo zaposlil Stamkos. Domači zvezdnik v vratih Andrej Vasilevskij (22/23) je večkrat zablestel, po preusmeritvi ploščka ga je uspel presenetiti zgolj Dylan Strome v zadnji tretjini.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ Chicago Blackhawks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodstvo lige je za uvod poskrbelo za nekaj izvrstnih obračunov: v enem najtradicionalnejših obračunov vzhodne konference so Philadelphia Flyersi visoko odpravili pensilvanske rivale Pittsburgh Penguinse (6:3), medtem ko so bili prvaki iz leta 2019, St. Louis Bluesi, v Denverju s 4:1 boljši od vedno ambicioznejše ekipe Colorado Avalanche. Na sporedu sta bila tudi kar dva kanadska obračuna, še posebej napeto je bilo v Torontu, kjer je Maple Leafsom v podaljšku uspelo streti odpor Montreal Canadiensov (5:4). Malce bolj prepričljivi so bili na še eni tekmi s številnimi zadetki Vancouver Canucksi, ki so po rednem delu slavili na gostovanju pri Edmonton Oilersih (5:3).

Vrhunci tekme Philadelphia Flyers ‒ Pittsburgh Penguins: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Philadelphii je bila na sporedu sploh prva tekma sezone, Letalci pa so v "bitki za Pensilvanijo" slavili z visokih 6:3. Največ zaslug za to ima Joel Farabee, ki je dosegel gol in tri podaje. Preostale gole so dosegli James van Riemsdyk, Patrick Nolan, ki je v polno zadel po 22 mesecih, Michael Raffl, Oskar Lindblom in Kevin Hayes. Prvi gol v novi sezoni je v šesti minuti dosegel napadalec Pingvinov Mark Jankowski, mrežo pa sta pri gostih zatresla še Sidney Crosby in Brandon Tanev, ki sta izenačila na 2:2 in na začetku zadnjega dela na 3:3. To je bila prva tekma rednega dela po 308 dneh oziroma marcu lani, ko so ga zaradi pandemije novega koronavirusa ustavili, prvenstvo pa pozneje nadaljevali s končnico v kanadskih "mehurčkih".

"Letos se počutimo odlično. V ekipo smo marsikaj dodali, imamo obrambo in štiri dobre napadalne linije. In če bomo imeli še malo sreče, kot smo jo imeli danes, bomo visoko na lestvici," je po prvi zmagi v sezoni dejal Farabee, ki za 31 obramb ni pozabil pohvaliti vratarja Carterja Harta. Na tekmečevi strani je vratar Tristan Jarry zbral le 19 obramb.

Prvi tekmovalni dan so odigrali še štiri tekme. Kanadski derbi med Torontom in Montrealom je odločil podaljšek, v katerem je odločilni gol za zmago Toronta dosegel Morgan Rielly. Podajalec pri golu je bil John Tavares, z golom in dvema podajama najboljši posameznik dvoboja. Gostom dva gola Josha Andersona nista pomagala.

Vancouver je s 5:3 zmagal v Edmontonu, dva gola je pri tem prispeval Brock Boeser, bil je strelec zadnjih dveh golov, najprej je poskrbel za vodstvo 4:2, nato pa je postavil še končni izid. St. Louis je bil uspešen na gostovanju pri Coloradu, zmagal je 4:1, dva gola je dosegel Oskar Sundqvist.

Vrhunci tekme Colorado Avalanche ‒ St. Louis Blues:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Edmonton Oilers ‒ Vancouver Canucks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs ‒ Montreal Canadiens:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Philadelphia Flyers ‒ Pittsburgh Penguins 6:3
Toronto Maple Leafs ‒ Montreal Canadiens 5:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning ‒ Chicago Blackhawks 5:1
Edmonton Oilers ‒ Vancouver Canucks 3:5
Colorado Avalanche ‒ St. Louis Blues 1:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.