Hokej

Tampa po podaljšku boljša od prvakov

New York, 21. 03. 2019 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dvoboj med aktualnim prvakom Washingtonom in vodilno ekipo letošnje sezone Tampo je bil v ospredju zanimanja ljubiteljev severnoameriške hokejske lige (NHL). Obračun v prestolnici ZDA je bil izenačen, na koncu pa ga po podaljšku s 5:4 dobila Tampa. Odločilen gol za šesto zaporedno zmago je dosegel Šved Victor Hedman.

Washington je bil blizu poraza že v rednem delu, a si je vsaj točko, s katero je povečal vodstvo v metropolitanski skupini, zagotovil 53 sekund pred koncem tekme, ko je svoj jubilejni 100. gol v ligi dosegel Jevgenij Kuznjecov. "Ponosen sem na svojo ekipo, videl sem veliko odličnih stvari. Igrali smo odlično, bili precej boljši. Tudi pomanjkanje sreče nas ni uničilo, borili smo se do konca in bili zato nagrajeni s točko," je bil kljub porazu zadovoljen trener Capitals, Todd Reirden. Da ima prav, dokazuje tudi statistika, njegova ekipa je na tekmečev gol sprožila kar 58 strelov (gosti so jih zbrali 30 manj), toda na vratih gostov je bil zelo razpoložen Andrej Vasiljevskij, ki je ubranil 54 strelov, poleg Kuznjecova so ga premagali še Lars Eller, Carl Hagelin in T.J. Oshie, prvi zvezdnik ekipe Aleks Ovečkin pa je zbral le eno podajo. Več je na drugi strani storil njegov rojak Nikita Kučerov, ki je svoj status najučinkovitejšega igralca lige samo še nadgradil. V statistiko je vpisal dva gola in ima zdaj na lestvici najučinkovitejši igralcev 14 točk prednosti pred Connorjem McDavidom. Med najboljšo deseterico se je prebil tudi na lestvici strelcev, na svojem računu ima 37 golov, 11 manj od vodilnega Ovečkina. Steven Stamkos je za Tampo dosegel gol in dvakrat asistiral, med strelce pa se je vpisal še Anthony Cirelli.

Steven Stamkos
Steven Stamkos FOTO: AP

Vancouver se še vedno bori za uvrstitev v končnico, tokrat je pomembne točke vpisal z zmago 7:4 proti odpisani Ottawi. Gostje so na začetku zadnjega dela že zaostajali z 0:5, a so se dve minuti pred koncem s štirimi goli povsem približali, njihove upe pa je dobro minuto pred koncem s svojim drugim golom na tekmi razblinil Bo Horvat. Pri zmagovalcih se je dvakrat med strelce vpisal tudi Tanner Pearson, Lui Eriksson pa je dosegel gol in zbral tri podaje. Toronto je v gosteh s 4:2 premagal Buffalo in potrdil četrto mesto vzhodne konference, njegov mladi zvezdnik Austom Matthews se je na tekmi veselil svoje 200. točke v NHL, dosegel je en gol, v statistiko pa vpisal še podajo. Toronto je bil zelo razpoložen, tako da je imel domači vratar Garret Sparks veliko dela, ubranil je 42 strelov.

Nekoliko manj dela je imel v Anaheimu njegov kolega Connor Hellebuyck, sicer vratar Nashvilla. Zato, da je prvič v 55 letošnjih tekmah, na katerih je stal med vratnicama, ostal nepremagan, je ubranil 29 strelov. Njegova ekipa je zmagala s 3:0 in se utrdila na četrtem mestu zahodne konference.

Izidi:
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs       2:4
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning  4:5 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Ottawa Senators        7:4
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets              0:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.