Hokej

Tampo po zmagi po podaljšku le še ena zmaga loči do naslova

Edmonton, 26. 09. 2020 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so le še eno zmago oddaljeni od svojega drugega naslova prvakov lige NHL v zgodovini. V Edmontonu so v velikem finalu za Stanleyjev pokal četrto tekmo proti Dallas Stars dobili po podaljšku s 5:4 ter vodijo s 3:1 v zmagah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas je dvakrat vodil, a tudi dvakrat zapravil vodstvo. Teksaški hokejisti so zelo dobro začeli uvodno tretjino. Vendar Tampa ni popuščala do konca. Za prvo vodstvo zvezd sta zadela John Klingberg in Joe Pavelski v osmi in 19. minuti tekme. Zgolj 33 sekund pred koncem tretjine pa se je Tampa vrnila z zadetkom Braydena Pointa, ki je ob moštveni premoči na ledu na začetku druge tretjine poskrbel za prvo izenačenje na tekmi (2:2).

V drugi tretjini se je nadaljevala igra mačke z mišjo. Corey Perry je v 29. minuti zadel za novo vodstvo Dallasa 3:2, deset minut kasneje pa je Yanni Gourde ob igralcu več na ledu poskrbel za drugo izenačenje (3:3). Tampa je prvič prevzela vodstvo šele v 47. minuti, ko je v polno zadel Alex Killorn. Dallas se je vrnil in še za nekaj minut preložil poraz. Pavelski je dosegel drugi zadetek na tekmi v 52. minuti za poravnan izid 4:4 in podaljšek. Ta pa je bil voda na mlin floridske zasedbe, ki je bila boljša ob "power playu". Kevin Shattenkirk je v sedmi minuti podaljška zadel za 5:4 in tretjo zmago Tampe v velikem finalu lige NHL. Po 16 letih, prvič so Floridčani osvojili Stanleyjev pokal v sezoni 2003/04, le še ena zmaga loči strele od drugega naslova.

"Dobro smo se branili in nismo popuščali. Vsako priložnost smo skušali izkoristiti ter vedno znali stopiti na plin," je bil po tekmi zadovoljen Killorn. Izkazal se je tudi vratar Andrej Vasilevskij, ki je ustavil 26 strelov na vrata Tampe. Na drugi strani je vratar Dallasa Anton Hudobin vpisal 30 obramb. Strele so na četrti tekmi finala lige NHL pogrešale pomoč kapetana Stevena Stamkosa, ki je na prejšnji tekmi zaigral prvič po letošnjem februarju, a po operaciji še ni v celoti pripravljen. Bojijo se, da je obnovil poškodbo.

Dallas se je znašel pred misijo nemogoče. Kako se vrniti iz brezna, po zaostanku dveh zmag. Prvi in za zdaj zadnji naslov so osvojili leta 1999. Od vpeljave tekmovalnega formata na štiri zmage se je le enkrat zgodilo, da bi moštvo nadoknadilo takšen zaostanek, 33-krat je ekipa, ki je vodila s 3:1 v zmagah, tudi osvojila hokejski sveti gral.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, končnica: 
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning  4:5 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
26. 09. 2020 18.19
Tampa zna biti prvak, ceprou sm sprva mislu ko je v finalu, da bo to dallas