Hokej

Tekma kariere Zajca: pet golov in podaja za zmago nad Celovčani

Ljubljana, 27. 12. 2023 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmaga po kazenskih strelih nad celovškim KAC je bila zagotovo ena izmed najbolj zanimivih predstav ljubljanske SŽ Olimpije v zadnjem obdobju. Ko je po prvi tretjini že kazalo, da bodo gladko slavili gostje, saj so vodili z 0:3, so zmaji po preobratu prišli do zmage. Junak veličastnega hokejskega spektakla v Tivoliju, ki se je odvil pred 2500 gledalci, med njimi je bilo tudi 250 Celovčanov, pa Miha Zajc, ki je rdeče-belim zabil kar pet golov in dodal še asistenco.

Zmaji so proti favoriziranim Celovčanom, za katere igra tudi Slovenec Jan Muršak, zaostajali že z 0:3 in tudi 4:6, a prišli do podaljška in končne zmage po streljanju penalov.
Zmaji so proti favoriziranim Celovčanom, za katere igra tudi Slovenec Jan Muršak, zaostajali že z 0:3 in tudi 4:6, a prišli do podaljška in končne zmage po streljanju penalov. FOTO: Luka Kotnik

Gledalci so imeli v hramu slovenskega športa kaj videti, tekma je pokazala vse, kar hokej ima. 

Ljubljančani in Celovčani so odigrali najbrž najboljšo tekmo sezone v Tivoliju. Če ne najbolj kakovostno, pa zagotovo najbolj zanimivo. Občinstvo je lahko uživalo v lepih akcijah, v rednem delu je padlo kar 12 golov. 

Predvsem pa so uživali v gledanju golov – kar ducat jih je padlo v rednem delu. Ljubljančani so po koncu prve tretjine zaostajali z 0:3, a uspeli izenačiti v drugi tretjini. V zadnjo tretjino so vstopili z golom zaostanka, saj so celovški hokejisti vodili s 3:4. Še v 53. minuti je kazalo na zmago gostov, ki so vodili s 4:6, a so zmaji s četrtim zadetkom Mihe Zajca in zadetkom Trevorja Goocha izenačili in spremljali smo podaljšek. Ker tudi po petih minutah dodatnega igralnega časa nismo dobili zmagovalca, so o tem odločali kazenski streli. Tudi tu je bil spreten 28-letni Zajc in s petim zadetkom na tekmi zagotovil zmago domači ekipi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miha Zajc je v tem izjemnem večeru za Olimpijo zadel petkrat, zagotovo se bo o tem še dolgo govorilo. Svoje je k zmagi je dodala celotna ekipa, tudi odlični češki vratar Lukaš Horak, zadetka sta prispevala tudi Latvijec Maris Bičevskis in Američan Trevor Gooch. "Mislim, da je bila to moja življenjska tekma. Še sam sem presenečen. Včasih se takšne stvari zgodijo v športu. Vrata se kar odprejo. Vse je kar naenkrat popolnoma preprosto, a seveda ni tako. Navijači so bili nori. Tako to sezono še ni bilo. Imeli smo veliko energije, po zaostanku z 0:3 nihče ni pomislil, da smo brez možnosti. Imeli smo neverjetno željo, zdaj pa se je dvignila še samozavest," je po tekmi za uradno klubsko spletno stran povedal Miha Zajc.

V četrtek zmaji gostujejo v Salzburgu, v soboto pa bodo odigrali še zadnjo domačo tekmo v tem koledarskem letu, ko v Tivoli prihaja italijanski Asiago, ki se tako kot Olimpija krčevito bori za preboj v končnico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.