Hokej

Tekma lige NHL v Evropi: Tampa do zmage na Švedskem

Detroit, 09. 11. 2019 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekaj tekem v severnoameriški hokejski ligi NHL bo tudi letos odigranih na evropskih tleh. Prvi obračun v Stockholmu med Buffalom Sabres in Tampo Bay Lightning je dobila Tampa s 3 : 2. Moštvi se bosta na Švedskem pomerili še enkrat.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Vancouver Canucks
    02:49
    Vrhunci tekme Winnipeg Jets - Vancouver Canucks
  • Vrhunci tekme Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning
    03:25
    Vrhunci tekme Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tampa je slavila na tekmi v Skandinaviji.
Tampa je slavila na tekmi v Skandinaviji. FOTO: AP

Švedski branilec Victor Hedman je izpustil prejšnji dve tekmi, tokrat pa je na domačem ledu podal za drugi gol svojega moštva in vodstvo 2 : 0 v 17. minuti tekme. Prvi gol na tekmi je že v 4. minuti dosegel Nikita Kučerov, na 1 : 2 je v drugi tretjini znižal Sam Reinhart. V 48. minuti je na 3 : 1 za Tampo povišal Yanni Gourde, končni izid pa je štiri minute pozneje postavil Reinhart s svojim drugim golom na tekmi. V pretekli noči so bili v ligi NHL na sporedu še tri tekme. Edmonton Oilers so doma s 4 : 0 ugnali New Jersey Devils. Pri tem je Mikko Koskinen, ki je prvič v letošnji sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno, zbral 29 obramb, Leon Draisaitl, ki je domače povedel v vodstvo, pa je še osmo tekmo zapored dosegel točko.

Robby Fabbri je v svojem debiju za Detroit Red Wings zadel dvakrat in tako prispeval polovico golov ob domači zmagi s 4 : 2 proti Boston Bruins. Za Detroit, ki je pred tem izgubil štiri zaporedne tekme, sta zadela še Dylan Larkin in Anthony Mantha, vratar Jonathan Bernier pa je zbral dve podaji.

Winnipeg Jets so prav tako prišli do domače zmage, s 4 : 1 so bili boljši od Vancouver Canucks. Gostje so v drugem delu igre povedli preko J. T. Millerja, nato pa so zadevali le še domači, za katere so gole dosegli Jack Roslovic, Mark Scheifele, Kyle Connor in Adam Lowry.

Tekma lige NHL tudi prihodnjo sezono v Pragi
Severnoameriška hokejska liga bo tudi prihodnjo sezono tradicionalno gostovala na evropskih tleh. Letos sta sta se v Pragi 4. oktobra srečala Chicago Blackhawks in Philadelphia Flyers, prihodnjo sezono pa bosta v Pragi igrala Boston Bruins in Nashville Predators. Poleg tega bosta Colorado Avalanche in Columbus Blue Jackets odigrala dve tekmi v Helsinkih. Točni datumi tekem za sezono 2020/21 še niso znani. "Hokej je svetovna igra in hokejski navdušenci v Evropi imajo očitno radi hokej in mi imamo to radi, zato se vedno znova vračamo tja," je ob tem dejal komisar lige Gary Bettman. Prihodnjo sezono bodo ameriška moštva četrto sezono zapored in deveto skupno gostovala v Evropi.

Buffalo Sabres in Tampa Bay Lightning se bosta pomerila še v drugi tekmi v Stockholmu letos, petkovo je dobila Tampa s 3:2. To bo že 28. tekma rednega dela lige NHL v Evropi. Za Boston trenutno igrata dva Čeha, napadalca David Krejči in David Pastrnak, za Columbus pa dva Finca, vratar Joonas Korpisalo in branilec Markus Nutivaara.

Izidi:
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning  2:3
Detroit Red Wings - Boston Bruins     4:2
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks     4:1
Edmonton Oilers - New Jersey Devils   4:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
09. 11. 2019 08.49
Bv sport v oklepu na ledu