Hokej

Tesen poraz Los Angelesa v Calgaryju

Calgary, 29. 03. 2023 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so gostovanje v Calgaryju v Kanadi končali s porazom. Domača zasedba Flames je bila boljša z 2:1. Junak tekme je bil vratar Jacob Markström, ki je zaustavil 32 strelov na gol gostujočih hokejistov, tudi tri poskuse slovenskega asa Anžeta Kopitarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vsi trije zadetki na tekmi so padli v prvi tretjini. Andrew Mangiapane je bil zanesljiv že v drugi minuti za zgodnje vodstvo domačih 1:0. Sean Durzi je dosegel edini gol za Los Angeles v 10. minuti, ko je izenačil na 1:1. Walker Duehr je dve minuti in eno sekundo pred koncem uvodne tretjine postavil končni izid 2:1 za drugo zaporedno zmago Calgaryja. Kralji so bili najbolj vroča ekipa lige NHL, saj so vstopili v večer z rekordom franšize v nizu 12 točk, ki so ga prekinili v Calgaryju. Los Angeles je vstopil na tekmo z dvema točkama zaostanka za Las Vegasom in tremi točkami prednosti pred Edmontonom v boju za prvo mesto v pacifiški diviziji.

Vratar kraljev Joonas Korpisalo je v svojem šestem startu v golu, odkar se je pridružil kraljem v menjavi s Columbus Blue Jacketsi, prvič izgubil s 30 obrambami. Anže Kopitar po tekmi ni bil zadovoljen: "Mislim, da ni šlo za to, da se ne bi trudili, šlo je za težko, fizično naporno tekmo. Večji del tekme smo opravili odlično delo, pripravili smo si veliko priložnosti, ampak je treba tudi zadeti, da bi zmagal. Zanesljivo to ni bila naša najslabša tekma, ki smo jo izgubili v tej sezoni." Naslednji nasprotnik kraljev bo v petek neposredni tekmec Edmonton.

Connor McDavid
Connor McDavid FOTO: AP

Zlati vitezi iz Vegasa so prav tako izgubili, ko so bili s 7:4 boljši Oilers. Edmonton po drugi zaporedni zmagi v razvrstitvi pacifiške skupine zaostaja zgolj še točko za Kopitarjevimi kralji (96). Ti pa imajo dve točki zaostanka za Vegasom. Edmonton lahko v petek prehiti kralje. V igralniški meki je Ryan Nugent-Hopkins dosegel gol in štiri podaje za Edmonton. Connor McDavid je prispeval tri podaje, Leon Draisaitl je dosegel gol in podajo, Stuart Skinner pa je zbral 19 obramb za Oilers. McDavid je sicer v tem tednu postal prvi igralec v ligi NHL po letu 1996, ki je dosegel mejnik 140 točk v eni sezoni. Po novem jih ima že 143, 60 golov in 83 asistenc.

Juuse Saros je zbral 35 obramb, hokejisti Nashville Predators pa so v torek TD Gardenu z zmago z 2:1 prekinil niz sedmih zaporednih zmag Boston Bruins. Kosmatinci so sicer najuspešnejša ekipa v ligi NHL z že zagotovljenim mestom v končnici. Končnico si so zagotovili tudi hokejisti New York Rangers, ki so s 6:2 odpravili že odpisano ekipo Columbus Blue Jackets. Brez možnosti za končnico so ostali tudi člani zasedbe Montreal Canadiens, ki so izgubili s 2:3 v gosteh pri Philadelphia Flyers.

Vodilna ekipa metropolitanske skupine Carolina Hurricanes, ki ima že potrjeno vstopnico za končnico, je na domačem ledu doživela visok poraz proti Tampa Bay Lightning z 0:4. Detroit Red Wings je s 7:4 premagal Pittsburgh Penguins, St. Louis Blues je po podaljšku izgubil proti Vancouver Canucks s 6:5, Chicago Blackhawks, ki nima več možnosti za končnico, je klonil proti Dallas Stars z 1:4. Že odpisani San Jose Sharks pa je bil s 3:0 boljši od Winnipeg Jets.

Izidi:
New York Rangers - Columbus Blue Jackets   6:2

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens   3:2

Boston Bruins - Nashville Predators        1:2

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning  0:4

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins    7:4

St. Louis Blues - Vancouver Canucks        6:5 (podaljšek)

Chicago Blackhawks - Dallas Stars          1:4

Calgary Flames - Los Angeles Kings         2:1
(Anže Kopitar: 3 streli na gol v 21 minutah za LA Kings)

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers     4:7

San Jose Sharks - Winnipeg Jets            3:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.