Hokej

'Toča' zadetkov v Torontu: Tampa napolnila mrežo Kanadčanov

Toronto, 11. 10. 2019 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL je bilo ponoči na sporedu kar 11 tekem, v katerih so lahko ljubitelji hokeja spremljali 'parado' zadetkov. Ekipa Tampa Bay Lightning je moštvu Toronto Maple Leafs zabila kar sedem golov (7 : 3).

Poraz je doživela še ena kanadska franšiza, Montreal Canadiens, ki jo je moštvo Detroit Red Wings premagalo z izidom 4 : 2.

So pa hokejisti Edmonton Oilersov le iztržili zmago, ko so po kazenskih strelih odpravili New Jersey Devils s 4 : 3. 'Naftarji' so se s štirimi zmagami na štirih tekmah in osmimi točkami zavihteli na vrh razvrstitve v zahodni konferenci. Mestni tekmeci Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja Anaheim Ducks so vpisali poraz. Pittsburgh Penguins je bil boljši z 2 : 1. Prava 'toča' zadetkov je bila tudi na tekmi v Ottawi. Navijači so lahko uživali v desetih golih, aktualni prvaki lige NHL St. Louis Blues pa so domačo ekipo Senators odpravili s 6 : 4.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekma Winnipeg Jets - Minnesota Wild se je končala z izidom 5 : 2 v korist Winnipega. Največ, kar enajst zadetkov, je bilo na tekmi Nashville Predators - Washington Capitals. Igralci iz prestolnice country glasbe so bili na koncu boljši, ekipo iz prestolnice Združenih držav Amerike pa so ugnali s 6 : 5. Mož odločitve je bil Mattias Ekholm dobre štiri minute pred koncem. Pacifiški tekmeci Los Angelesa San Jose Sharks so prišli do zmage proti ekipi Chicago Blackhawks s 5 : 4. Kazenski streli pa so odločili tekmo Calgary Flames - Dallas Stars. Calgary je bil z zadetkom Johnnyja Gaudreauja boljši od ekipe iz Dallasa, za katerega, za Mavericks, v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA igra slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Colorado Avalanche je prizadejal prvi poraz v sezoni ekipi Boston Bruins, ki so ji na tekmi razveljavili kar dva zadetka po ogledu video posnetka. Izid je bil 4 : 2 v korist ekipe iz Kolorada, ki v tej sezoni na treh odigranih tekmah še ni okusila grenkobe poraza. V medsebojnem obračunu sta se pomerila še dva tekmeca Kopitarjevih kraljev iz tihomorske divizije. Vegas Golden Knights so morali priznati premoč ekipi Arizona Coyotes z 1 : 4. Na vrhu skupine je neporaženi Edmonton. Los Angeles je trenutno na predzadnjem mestu z dvema osvojenima točkama na treh tekmah.

Los Angeles čaka naslednja tekma v noči z nedelje na ponedeljek proti Nashvillu.

Liga NHL, izidi:
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3:7

Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 2:4

New Jersey Devils - Edmonton Oilers 3:4 (po kazenskih strelih)

Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 2:1

Ottawa Senators - St. Louis Blues 4:6

Nashville Predators - Washington Capitals 6:5

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 5:2

Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 4:5

Dallas Stars - Calgary Flames 2:3 (po kazenskih strelih)

Colorado Avalanche - Boston Bruins 4:2

Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights 4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intimnanega3
11. 10. 2019 09.20
-2
wooow, kakšna reportaža za šport, ki ga noben ne zanima. A so kakšni naši igral vsaj? Nič pa nisem zasledila o gimnastičnem svetovnem prvenstvu, ki poteka že cel teden. Res, da so se naši porazno odrezali ampak kdo so dobitniki medalj bi pa lohk objavili, če so že naši bili poleg. Nič od nič
NIX50
11. 10. 2019 10.46
+1
KI GA NOBEN NE ZANIMA?? Anže Kopitar (v članku piše z odebeljenimi črkami)... Šola kliče ;) ... pa ne mi z gimnastiko, prosim... HAHAHA