Hokej

Trotzu stoječe ovacije, njegovim Otočanom pa še zmaga nad prvaki

Washington, Calgary, 19. 01. 2019 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener šampionske ekipe Washington Capitals Barry Trotz se je vrnil v nekoč domačo dvorano, kjer so mu navijači Capitalsov pripravili kraljevski sprejem, Trotz pa ni imel milosti in z New York Islandersi slavil zmago, s katero je skupaj z varovanci utrdil prvo mesto na lestvici metropolitanske divizije (2 : 0).

Trotz (na fotografiji) je tokrat sedel na gostujoči klopi.
Trotz (na fotografiji) je tokrat sedel na gostujoči klopi. FOTO: AP

Barry Trotz se je vrnil "domov", v washingtonsko dvorano Capital One Arena, kamor je zdaj že bivši trener ekipe Washington Capitals lani pripeljal tako želeni prvi Stanleyjev pokal. A Trotz se je nato presenetljivo poslovil od ekipe iz prestolnice in prevzel vodenje New York Islandersov, s katerimi je ob povratku k nekdanjim delodajalcem proslavil zmago z 2 : 0 in prvo mesto na vrhu vzhodne divizije. To je bila četrta zmaga za Otočane v nizu, s katero so v metropolitanski diviziji prehiteli ravno branilce naslova.

"Govorili smo zgolj o plezanju (po lestvici, op. a.). Slučajno so bili Capsi naslednja ekipa pred nami," je o čustveni tekmi, na kateri je slišal ovacije nekoč domačih navijačev, dejal Trotz. "Pred dvema tednoma smo govorili o Buffalu in ostalih ekipah, kot je Montreal. Rekli smo le: 'Dajmo še naprej plezat, ne glejmo gor in zgolj gremo naprej.' Fantje so bili res dobri."

Rierden: Potrebujemo več s strani naših igralcev
Tekmo v prestolnici sta z goloma odločila Josh Bailey in Cal Clutterbuck, medtem ko je Thomas Greiss ubranil vseh 19 strelov za šele drugi "shutout" v sezoni. Newyorčani so, povsem v Trotzovem slogu, "zadušili" nasprotnike in jim tako dovolili manj kot 20 strelov. Prvaki so se pod vodstvom Trotzovega naslednika Todda Rierdena znašli v manjši krizi, saj so štirikrat v nizu nazadnje izgubili marca 2017. Na zadnjih štirih tekmah je Washington le enkrat zadel iz igre, ko je bilo v polju vseh deset hokejistov, na zadnjih desetih tekmah pa so izgubili kar sedemkrat.

"V napadu si ne pripravimo dovolj. Nocoj smo bili boljši v tem, da nismo dovolili ravno toliko priložnosti, a uspelo jim je izkoristiti tiste, ki so jih dobili," je izjavil Rierden. "Moramo biti boljši. To je povsem z vrha do dna našega seznama. Potrebujemo več. Potrebujemo več s strani naših igralcev."

Vrhunci tekme Washington Capitals New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipa Calgary Flames je v severnoameriški hokejski ligi premagala Detroit Red Wingse s 6:4 in je prva na lestvici zahodnega dela lige NHL ter skupno druga, s 67 točkami za sedem točk zaostaja za vodilnimi Tampa Bay Lightningi, ki so bili tokrat prosti. Capitalsi so z 59 točkami na desetem mestu lige, toliko točk imajo tudi igralci Columbus Blue Jacketsov, ki so doma klonili na tekmi z Montreal Canadiensi (1:4). Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, predzadnja ekipa NHL, naslednja tekma čaka v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bodo pri moštvu Colorado Avalanche končali gostovanje treh tekem v nizu.

Vrhunci tekme Calgary Flames ‒ Detroit Red Wings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sam Bennett je dvakrat premagal Jimmyja Howarda (30 obramb) za zmago Calgary Flamesov, šesto na zadnjih sedmih tekmah. Na drugi strani je vratarja Mika Smitha (31 obramb) dvakrat premagal Dylan Larkin. Montreal je slavil četrtič v nizu, po dva gola sta v mrežo columbijskih Modrih jopičev dosegla Tomaš Tatar in Joel Armia, Carey Price pa je ubranil 34 strelov. Hokejisti ekipe Arizona Coyotes so izgubili s Pittsburgh Penguinsi (2:3), ko je 50 sekund pred koncem podaljška zadel Phil Kessel. Juuso Riikola in Jake Guentzel sta edina gola Pittsburgha zadela v razmaku 40 sekund druge tretjine.

Vrhunci tekme Arizona Coyotes ‒ Pittsburgh Penguins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Columbus Blue Jackets ‒ Montreal Canadiens 1 : 4
Florida Panthers ‒ Toronto Maple Leafs 3 : 1
Carolina Hurricanes ‒ Ottawa Senators 1 : 4
Washington Capitals ‒ New York Islanders 0 : 2
Arizona Coyotes ‒ Pittsburgh Penguins 2 : 3 (podaljšek)
Calgary Flames ‒ Detroit Red Wings 6 : 4
Vancouver Canucks ‒ Buffalo Sabres 4 : 3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.