Hokej

Tudi zadetek Kopitarja ni bil dovolj: poraz LA Kings po kazenskih strelih

Los Angeles, 10. 02. 2021 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so bili v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL proti San Jose Sharks na dobri poti do zmage, ko je za 'morske pse' manj kot minuto pred koncem izenačil (3:3) Evander Kane. Podaljšana igra se je končala brez zadetkov, po kazenskih strelih – Anže Kopitar ni premagal tekmečevega vratarja – pa je zmago gostom zagotovil Logan Couture.

'Kralji' so imeli še v zadnji minuti rednega dela prednost s 3:2, med strelce za LA se je vpisal tudi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki je v drugi tretjini zadel za vodstvo kraljev z 2:1, dvakrat pa je bil strelec Dustin Brown, ko je Kane po podaji Coutura in Brenta Burnsa 45 sekund pred koncem premagal vratarja Calvina Petersona (ta je sicer zbral kar 37 obramb) in izenačil razmerje moči v Staples Centru.

Podaljšek ni prinesel zmagovalca, zato so o njem odločali kazenski streli. Prvi je za 'kralje' poskusil Kopitar, a je vratar Martin Jones njegov poskus ubranil. Skupno je vratar 'morskih psov' zbral 24 obramb. Zato pa je za San Jose zadel Couture, med strelce se je vpisal še na tretji tekmi zaporedoma, in odločil srečanje. 'Kralji', ki so tako doživeli še peti zaporedni poraz, se bodo s San Jose Sharks vnovič pomerili v noči na petek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na preostalih tekmah so Florida Panthers z 2:1 premagali Detroit Red Wings, kanadski dvoboj med Ottawa Senators in Edmonton Oilers so s 3:2 dobili naftarji, še naprej pa meljejo branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal, hokejisti Tampa Bay Lightning. Tokrat so gostovali pri Nashville Predators in slavili visoko zmago s 6:1, kar je bila zanje obenem že šesta zaporedna zmaga, s katero so na vrhu skupine Discover Central. Steven Stamkos je zbral dva gola in podajo, Mathieu Joseph je prav tako dvakrat zadel, Brayden Point in Mihail Sergačev pa sta vsak k zmagi prispevala po tri podaje. Vratar Andrej Vasilevskij je zbral 32 obramb.

"Ta skupina igralcev enostavno ima tisto nekaj, kar je potrebno za zmage. Mislim, da se dobro znajdemo prav v vsakem položaju. Tekmeci so imeli načrt in so začeli zelo agresivno, pa smo jim enostavno odgovorili. Kakršna koli je že tekma, vedno lahko najdemo odgovor," je dejal Stamkos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti Dallas Stars so po podaljšku izgubili proti Chicago Blackhawks z 1:2, Vegas Golden Knights so bili s 5:4 boljši od Anaheim Ducks, Calgary Flames pa so s 3:2 ugnali Winnipeg Jets.

Izidi Lige NHL:
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 3:4 (kazenski streli)
(Anže Kopitar: zadetek za kralje).
Florida Panthers – Detroit Red Wings 2:1
Ottawa Senators – Edmonton Oilers 2:3
Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 1:6
Dallas Stars – Chicago Blackhawks 1:2 (podaljšek)
Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 5:4
Calgary Flames – Winnipeg Jets 3:2
- preloženo: 
Washington Capitals – Philadelphia Flyers
Minnesota Wild – St. Louis
Blues Colorado Avalanche – Arizona Coyotes

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.