Hokej

Turnir na Jesenicah prva priprava za domače SP

Bled, 08. 11. 2021 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko hokejsko reprezentanco ta teden, ko je na klubski sceni premor, čaka domača akcija. Na Jesenicah bo od četrtka do sobote potekal prijateljski turnir, tekmeci domače izbrane vrste pa bodo Francija, Avstrija in Belorusija. Reprezentanca se je danes zbrala na Bledu, prva tekma jo v dvorani Podmežakla čaka v četrtek proti Franciji.

"Novembrski turnir tradicionalno poteka z mlajšo ekipo. Zdaj je tukaj nekaj igralcev, ki so že nekaj odigrali, nekaj manj izkušenih in nekaj novincev. To je bil načrt, želeli smo si te igralce. Zaslužijo si priložnost in jo bodo tudi izkoristili," je načrte pred prihajajočo reprezentančno akcijo na današnji novinarski konferenci na Bledu strnil selektor Matjaž Kopitar.

Veliko igralcev Olimpije

Na seznamu je veliko članov SŽ Olimpije, kar pa po njegovih besedah glede na to, da so v Ljubljani zbrali močno slovensko jedro ekipe, ni presenetljivo. "Štirje so z Jesenic, tu so še fantje, ki igrajo v tujini. Tako kot so že spomladi, bodo tudi zdaj dobili pomembne vloge," je o sestavi ekipe še dejal selektor, ki ne bo mogel računati le na poškodovanega Miho Zajca.

"Zdaj smo ekipo sestavili tako, da bodo dejansko igrali skupaj tisti, ki so že igrali skupaj tudi na turnirju v Ljubljani. Moramo se že začeti pripravljati na SP v Ljubljani, tam bo vse prej kot lahko. Treba bo 'fejst' delati, da se bomo lahko uvrstili nazaj v skupino A," je o tem, da je prihajajoči jeseniški turnir že prva stopnička pred spomladanskim domačim drugoligaškim SP, dodal Kopitar.

Igralci SŽ Olimpije
Igralci SŽ Olimpije FOTO: SŽ Olimpija

Ni zadnji pripravljalni pred domačim SP

O tekmecih še nima veliko informacij, Avstrija naj bi poslala pomlajeno zasedbo, v beloruski ekipi so imeli veliko težav z okužbami in naj prav tako ne bi bili popolni, Francoze pa pričakuje v najmočnejši zasedbi. Kot je pojasnil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, je to turnir, ki bi ga morali po pogodbi med štirimi zvezami izvesti že pred dvema letoma, a je pandemija to preprečila. Ne bo pa zadnji pripravljalni pred SP, februarja bo Slovenija najverjetneje nastopila na podobnem turnirju v Celovcu z Avstrijo, Dansko in Francijo, pred samim SP pa v HZS načrtujejo še nekaj prijateljskih tekem z Madžarsko in Italijo.

Glede na zadnji vladni odlok o omejevanju okužb bodo lahko tekme spremljali tudi navijači, a bodo lahko v dvorani Podmežakla uporabili samo tribuno s sedišči ob upoštevanju razdalje (vsak drugi sedež prazen), so pojasnili pri HZS, tako da bo na vsaki tekmi na voljo približno 450 vstopnic.

"Navsezadnje to ni tako zelo mlada ekipa. Je sicer veliko novih, veliko pa jih igra pri Olimpiji, kjer je dovolj konkurenčna liga. Vsi fantje v njej igrajo dobro, tako da nas ni treba skrbeti za kakovost v tej ekipi. Fantje so zreli in vedo, kako se igra," je pred turnirjem napovedal eden izkušenejših članov te ekipe Anže Kuralt.

Anže Kuralt in Lars Haugen Haugen
Anže Kuralt in Lars Haugen Haugen FOTO: AP

Na seznamu selektorja Matjaža Kopitarja:

 Vratarji: Luka Gračnar, Žan Us in Val Usnik.

Branilci: Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Nejc Stojan, Žiga Urukalo.

Napadalci: Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aljaž Predan, Jaka Sodja, Nik Simšič, Erik Svetina, Jaka Šturm in Blaž Tomaževič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.