Hokej

V finalu pokala Slovenije večni derbi med Jesenicami in Olimpijo

Ljubljana, 22. 09. 2022 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Finale Pokala Slovenije za sezono 2022/23 v hokeju bo tudi letos v znamenju večnega derbija. Tako kot lani se bosta tudi letos pomerila HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija, ki sta brez težav odpravila polfinalna tekmeca. Jeseničani so bili v torek z rezultatom 4:0 boljši od moštva LEDX Celje, Ljubljančani pa so v sredo s kar 7:0 premagali Slavijo Junior.

Slovensko hokejsko pokalno tekmovanje se v tej sezoni sicer ni začelo po predvidenem scenariju. Četrtfinalni tekmi sta namreč odpadli, niso pa ju nadomeščali, zato sta se Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija uvrstila v polfinale brez boja. Ljubljančani bi morali igrati tekmo z Mariborom, a je zaradi premajhnega števila igralcev pri slednjem niso izvedli. Že pred tem pa je odpadla tekma med kranjskim Triglavom in Sijem Acronijem Jesenicami zaradi podobnih razlogov. V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip. Celjani so gostili Jeseničane,  Založani pa aktualne prvake in lanske pokalne zmagovalce iz Tivolija.

Olimpija - Jesenice 15
Olimpija - Jesenice 15 FOTO: Luka Kotnik

Jeseničani s Celjani niso imeli posebnih težav; status favorita so potrdili že v prvem delu, ko so v polno zadeli trikrat (Eric Pance, Jaša Jenko, Lovro Kumanović), nadaljevanje je bilo nekoliko bolj izenačeno, a je za goste drugi gol na tekmi v 37. minuti dosegel Pance. To pa je bil tudi končni izid dvoboja.

Na drugi polfinalni tekmi so za branilce naslova iz Tivolija že v prvi tretjini zadeli Žiga Pance, Rok Kapel in Joseph Garreffa, v drugi sta bila uspešna Carl Neill in Nik Simšič, v tretji pa še dvakrat Miha Beričič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dosedanji pokalni zmagovalci:

2015/16 – HDD Telemach Olimpija
2016/17 – finalna tekma med HDD Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice ni bila odigrana
2017/18 – HDD SIJ Acroni Jesenice

2018/19 – HK SŽ Olimpija

2019/20 – HK SŽ Olimpija

2020/21 - HDD SIJ Acroni Jesenice

2021/22 - HK SŽ Olimpija

Finale pokalnega tekmovanja je v tej sezoni predviden za 28. september, gostitelj pa bo jeseniška ekipa. V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.