Hokej

V hokejskem finalu prva zmaga Jeseničanom, Ljubljančani bodo lovili dva gola 'minusa'

Jesenice, 23. 04. 2019 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klubska hokejska sezona je tik pred zaključkom, na sporedu sta le še dve tekmi. Prva finalna tekma državnega prvenstva je bila na sporedu v dvorani Podmežakla, Sij Acroni Jesenice so premagale SŽ Olimpijo s 4:2. Na povratni tekmi v Tivoliju bodo Zmaji lovili zaostanek dveh golov.

Jeseniški hokejisti so zmagali na prvi tekmi finala DP.
Jeseniški hokejisti so zmagali na prvi tekmi finala DP. FOTO: Damjan Žibert

V finalu državnega hokejskega prvenstva se po pričakovanjih merita dve najboljši slovenski moštvi, obe udeleženki mednarodne Alpske lige. Ljubljančani so osvojili naslov prvaka v tej mednarodni konkurenci, v finalu so premagali zasedbo Brunica, Jeseničani so po tesnem razpletu izpadli v polfinalu.

Dolga finalna serija Alpske lige je utrudila hokejiste SŽ Olimpije, zato so hokejisti Sij Acroni Jesenic v tej kratki seriji v manjši prednosti. Trener Marcel Rodman, ki je moštvo prevzel sredi sezone, je opravil dobro delo in Železarji so iz tedna v teden dvigovali formo. Zmaje pod vodstvom trenerja Jureta Vnuka je čakalo težko gostovanje v Podmežakli. Železarji so prvič v sezoni premagali Zmaje, slavili so s 4:2 in bodo imeli lepo izhodišče pred povratno tekmo v Ljubljani.

Olimpija je povedla z golom Žige  Pešuta, a je hitro izenačil Gašper Glavič, v drugi tretjini je Jaka Sodja povedel domače v vodstvo, le dve minuti kasneje je izenačil Nik Simšič. Nato pa novo vodstvo Železarjev, uspešen je bil Blaž Tomažević, v zadnji tretjini pa je edini gol dosegel kapetan Andrej Tavželj. Trener Jesenic je pred zadnjo tretjino opravil menjavo v vratih, namesto Matthewa Climieja je priložnost dobil Clarke Saunders.

Zaradi dolge finalne serije Alpske lige (sedem tekem), je okrnjen zaključek državnega prvenstva, saj slovenske hokejiste nato čaka že svetovno prvenstvo v Kazahstanu.  Na sporedu sta le dve tekmi, ena v Podmežakli, druga v četrtek v Tivoliju, skupni izplen (po številu golov in točk) bo prinesel pokal za naslov prvaka. Olimpija bo v Tivoliju lovila dveh golov zaostanka.

Izid:
Sij Acroni Jesenice - SŽ Olimpija 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Glavič 18., Sodja 27., Tomaževič 38., Tavželj 44.; Pešut 14., Simšič 29.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
24. 04. 2019 19.10
-2
Olimpija je trenutno močnejša,vendar derbi je derbi.
sportko47
23. 04. 2019 21.22
+9
Bravo 👏 Jesenice ... pokažite kje je hokej doma !
deerar
23. 04. 2019 21.55
+8