Hokej

V kanadskem obračunu Montreal slavil v Torontu, Florida boljša od Tampe

Toronto, 21. 05. 2021 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Montreala so z zmago začeli kanadski obračun prvega kroga končnice severnoameriške poklicne hokejske lige NHL. V Torontu so v tekmi severne skupine slavili z 2:1. Odločilni gol za zmago je dosegel Paul Byron sredi zadnje tretjine. Ob tem so domači že sredi prve tretjine zaradi poškodbe ostali brez enega od zvezdnikov ekipe Johna Tavaresa.

Nesrečni John Tavares si je v trku s Coreyjem Perryjem poškodoval glavo in vrat ter so ga na nosilih odnesli z ledu. Ob odhodu z ledu je dvignil palca, češ da je vse v redu, pozneje pa so iz kluba sporočili, da je pri zavesti in govori z zdravniki.

Perry se je po tekmi opravičil za nalet in dodal, da je drsal prehitro, da bi ga lahko preprečil. Kljub opravičilu je domači hokejist Nick Foligno želel takoj poravnati račune. "Nick je prišel do mene in mi dejal, naj poračunava takoj in da nima smisla čakati," je dejal Perry, ki je nato dobil nekaj krepkih. "Poskusil sem skočiti čez Tavaresa, a sem ga ob tem nesrečno zadel s kolenom v glavo. Upam, da je v redu," je dodal Perry.

Tavares je v rednem delu na 56 tekmah dosegel 50 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vzhodni skupini Pittsburgh proti New York Islanderes vodi z 2:1 v zmagah, potem ko je ponoči v gosteh zmagal s 5:4. Brandon Tanev je dosegel zmagoviti gol v 57. minuti. Sicer pa je Jeff Carter prispeval dva gola, Kris Letang pa gol in podajo za zmagovalce. Pri Newyorčanih sta imela identičen učinek Cal Clutterbuck in Scott Mayfield.

V centralni skupini Tampa Bay prav tako vodi z 2:1 v zmagah proti Floridi, slednja je na tretji tekmi v gosteh po podaljšku zmagala s 6:5. V šesti minuti podaljška je obračun odločil Ryan Lomberg. S po tremi podajami sta se izkazala Jonathan Huberdeau pri gostih in Victor Hedman pri domačih.

Vegas v zahodni skupini proti Minnesoti prav tako vodi z 2:1 v zmagah, potem ko je ponoči s 5:2 zmagal pri Minnesoti. Mark Stone je zadel dvakrat za Vegas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, končnica, 1. krog, izidi:
-  vzhodna skupina:
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4:5
(Pittsburgh vodi z 2:1 v zmagah).

- centralna skupina:
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 5:6 (po podaljšku)
(Tampa vodi 2:1 v zmagah).

- zahodna skupina:
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 2:5
(Vegas vodi z 2:1 v zmagah).

- severna skupina:
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 1:2
(Montreal vodi z 1:0 v zmagah).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.