Hokej

Vegas in Boston prekinila serijo porazov

New York, 01. 12. 2023 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Hokejisti Vegasa in Bostona, vodilnih ekip severnoameriške profesionalne hokejske lige, so prekinili serijo treh zaporednih porazov. Lanski prvaki so bili v gosteh s 4:1 boljši od Vancouvra, najuspešnejša ekipa lanskega rednega dela pa je doma s 3:0 premagala San Jose.

Jack Eichel
Jack Eichel FOTO: AP

Jack Eichel je v Vancouvru, kjer sta se srečali najboljši ekipi zahoda, lepo proslavil jubilej. Na 500. odigrani tekmi je dosegel gol in dve podaji, bil najzaslužnejši za zmago Vegasa, domače navijače pa spravil v slabo voljo, saj so Canucks zamudili priložnost, da prehitijo Vegas in se z Bostonom in New York Rangers izenačijo na samem vrhu lige.

San Jose je bil idealen tekmec za prekinitev črne serije Bostona. Kosmatinci so zmagali s 3:0, to je bila že njihova 13. zmaga zapovrstjo na medsebojnih tekmah, tudi na njej je bil slavljenec nagrajen z zmago. Domači vratar Jeremy Swayman je na svoji stoti tekmi v ligi že enajstič ostal nepremagan. Za to je obranil 26 strelov, njegovo delo pa so z zadetki dopolnili Danton Heinen, Jake DeBrusk ter Pavel Zacha, njegov češki rojak David Pastrnak je tokrat prispeval dve asistenci.

Dylan Strome in Tom Wilson
Dylan Strome in Tom Wilson FOTO: AP

Večer jubilejev v številu odigranih tekem je v Anaheimu zaokrožil napadalec Washingtona Tom Wilson, ki je odigral 700. tekmo za ekipo, na obračunu, ki ga je njegova ekipa dobila s 5:4, pa dosegel tri gole. To je bil njegov prvi "hat trick" v karieri. Ruski zvezdnik Aleks Ovečkin je prispeval dve asistenci, druga je bila že njegova 1499. točka na tekmah lige. Anaheim je zabeležil osmi zaporedni poraz.

Tri gole in podajo je dosegel tudi napadalec Minnesote Connor Dewar. Njegova ekipa je v gosteh Nashville premagala kar s 6:1, s tem pa prekinila njegovo serijo šestih zaporednih zmag. Novi trener Minnesote John Hynes, ki je delo začel v ponedeljek, je tako na drugi tekmi vknjižil drugo zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zelo podobno zmago kot Wild je zabeležila tudi Florida, ki je na gostovanju v Montrealu dosegla le gol manj. Kar štirikrat je bila za zmago, ki jo ohranja pri vrhu lige, uspešna v zadnji tretjini. S 5:1 je zmagal tudi Detroit, ki je bil doma boljši od Chicaga, z dvema goloma sta mu do tega pomagala J. T. Compher ter Robby Fabbri.

St. Louis je s 6:4 ugnal Buffalo, po dva gola sta k temu prispevala Brayden Schenn in Jake Neighbours. Edmonton je s 3:1 premagal Winnipeg, Pittsburgh s 4:2 Tampo, kar na štirih tekmah je odločal podaljšek, na eni pa kazenski streli. Med drugim so bile dodatne minute potrebne tudi v Arizoni, kjer je Nick Bjugstad z odločilnim golom Coloradu preprečil nov uspeh, ki bi ga po točkah pripeljal tik za Vegas, Boston in New York Rangers.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins - San Jose Sharks            3:0
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks     5:1
Montreal Canadiens - Florida Panthers      1:5
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils    3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins  2:4
Toronto Maple Leafs - Seattle Kraken       4:3 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - New York Islanders   4:5 (podaljšek)
Nashville Predators - Minnesota Wild       1:6
St. Louis Blues - Buffalo Sabres           6:4
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers            1:3
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche       4:3 (podaljšek)
Calgary Flames - Dallas Stars              4:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Washington Capitals        4:5
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights   1:4

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.