Hokej

Vegas izločil Kopitarjeve krvnike

Edmonton, 15. 05. 2023 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Znan je tretji udeleženec polfinala končnice lige NHL. Po moštvih iz Karoline in Floride si je predzadnji krog bojev za Stanleyjev pokal zagotovila ekipa iz Las Vegasa. Zlati vitezi so s 4:2 v zmagah izločili Oilerse, potem ko so v gosteh v Edmontonu zmagali s 5:2. Edmonton je sicer v prvem krogu izločil moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Edmontonu ni pomagalo niti dejstvo, da sta bila v vrstah kanadske ekipe najboljša strelca rednega dela sezone Connor McDavid in Leon Draisaitl.

Jonathan Marchessault in Stuart Skinner
Jonathan Marchessault in Stuart Skinner FOTO: AP

Na šesti tekmi serije proti Vegas Golden Knightsom je blestel Jonathan Marchessault s tremi goli. Vse tri je zabil v drugi tretjini. Za zmagovalca sta zadela še Reilly Smith in William Karlsson. Za domači Edmonton sta zadela Connor McDavid in Warren Foegele. Moštvo iz Las Vegasa se je s četrto zmago uvrstilo v finale Zahodne konference, kjer se bo srečalo z boljšim iz obračuna med moštvi Seattle Kraken in Dallas Stars. V tej seriji je izid v zmagah poravnan na 3:3. Za Oilerse se je sezona spet končala pred finalom Stanleyjevega pokala. Na najpomembnejši domači tekmi sezone so gostitelji zgodnji zaostanek v prvih treh minutah spremenili v vodstvo z 2:1, a nato v drugi tretjini v dvorani Rogers Place dovolili hat-trick Marchessaultu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odlično delo v vratih gostov je opravil Adin Hill, ki je zaustavil kar 38 strelov na gol, Ivan Barbašev pa je zbral dve podaji za moštvo Golden Knights. Ekipa iz igralniške meke je bila v rednem delu najboljša v razvrstitvi Zahodne konference.

Izid, končnica, 2. krog:
- polfinale Zahodne konference:
Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights  2:5

- Las Vegas je napredoval s 4:2 v zmagah.

* Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.