Hokej

Vegas maršira proti finalu

Dallas, 24. 05. 2023 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Vegas Golden Knights so tik pred napredovanjem v finale severnoameriške lige NHL. V finalu zahodne konference po slavju v gosteh pri Dallas Starsih s 4:0 v zmagah vodijo s 3:0 in jim tako le še en uspeh manjka za preboj v finale.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zasedba iz Las Vegasa je tokrat svoje delo hitro opravila. Prvo tretjino je dobila s 3:0, v drugi pa dodala še četrti gol, tako da je bil zmagovalec odločen že precej pred koncem obračuna. Že v drugi minuti je domačim mrežo zatresel Jonathan Marchessault, v šesti je na 2:0 povišal Ivan Barbašev, ki je sicer prispeval še dve podaji, William Carrier pa je v osmi zadel že za 3:0. Končni izid je v 29. minuti postavil Alex Pietrangelo. Pred drugim zadetkom je bil pri domačih izključen kapetan Jamie Benn zaradi grdega naleta na kapetana gostov Marka Stona, kar je vodilo do "power playja", ki ga je unovčil Barbašev. Četrta tekma bo v noči na petek, takrat bo imel Vegas priložnost, da potrdi preboj v svoj drugi finale Stanleyjevega pokala v šestih sezonah obstoja kluba.

Mark Stone
Mark Stone FOTO: AP

Golden Knightsi so bili prvaki zahodne konference v svoji debitantski sezoni 2017/18, a potem v petih tekmah izgubili finale proti Washington Capitalsom. Vegas je sicer zgolj v prejšnji sezoni ostal brez preboja v končnico, takrat je tudi odslovil trenerja Peta DeBoerja, ki je postal prav trener Dallasa. Ta je tudi komentiral incident kapetana Benna, ki na tekmi ni več zaigral, verjetno pa ga čaka še suspenz lige. "Naredil je napako. Res mu je žal zaradi tega. Mislim, da se nihče ne počuti slabše kot on glede tega," je dejal DeBoer. "Ne bom pa nalagal še na to. On je vodja celotne kariere in vodi vsak dan tako na ledu kot ob njem. Na srečo je Mark Stone v redu, mi pa moramo živeti s posledicami," je dodal DeBoer.

Tekmo je zaznamoval še pretep domačega hokejista Maxa Domija po naletu na Nicolasa Hagueja, po katerem so tudi gledalci na led metali plastenke vode in druge predmete, zaradi česar je kar nekaj časa trajalo, da so očistili led. "Mislim, da točno veste, o čem je bilo govora," je na vprašanje, kaj je vodilo do incidenta, dejal Hague in dodal: "Ni razloga, da bi se jaz vpletal v kar koli. Je, kar je, dobili pa smo pomembno zmago." Vratar gostov Adin Hill, ki je zbral 34 obramb, pa je povedal: "Bilo je malce čudno. Nikoli še nisem videl toliko stvari na ledu."

Kot vse kaže, se bo Vegas ob morebitni uvrstitvi v finale meril s Florida Panthersi, ki v finalu vzhodne konference proti Carolina Hurricanesom vodijo s 3:0 v zmagah.

Izid, končnica, finale zahodne konference:
Dallas Stars  - Vegas Golden Knights 0:4
- Las Vegas vodi s 3:0 v zmagah;

* Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.