Hokej

VIDEO: Aktualni prvaki iz Pittsburgha klonili na domačem ledu in si otežili pot v končnico

Pittsburgh, 24. 03. 2018 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Pittsburgh Penguins, dvakratni branilci naslova v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL, so na domačem ledu po podaljšku s 3 : 4 izgubili proti New Jersey Devils. Omenjeni moštvi se na vzhodu še borita za nastop v končnici tekmovanja za osvojitev Stanleyjevega pokala. Junak večera v gostujočem taboru je bil Taylor Hall, ki je prispeval odločilni zadetek za uvrstitev v končnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Hokejisti New Jersey Devils se že šest let niso prebili do končnice severnoameriške poklicne hokejske lige NHL, letos pa imajo lepe možnosti, da omenjeno neugodno tradicijo naposled le prekinejo. Tudi po zaslugi zmage nad branilcem naslova Pittsburghom. Junak gostov Taylor Hall je premagal vratarja domačih Matta Murrayja že po 27 sekundah podaljšane igre in vragom prinesel pomembno prednost v boju za zadnje mesto v vzhodni konferenci.

New Jersey ima zdaj tri točke prednosti pred devetouvrščeno Florido, do konca rednega dela pa je ostalo le še malo več kot dva tedna. "Videl sem priložnost in jo izkoristil. Vesel sem, da mi je uspelo," je po tekmi dejal Hall, ki je k zmagi 'hudičev' dodal še dve podaji. Za domačo ekipo je kapetan Sidney Crosby dosegel že 25. zadetek v sezoni, vratar Murray pa je končal pri 30 obrambah.

Taylor Hall (št. 9) se veseli odločilnega zadetka za zmago 'hudičev' proti aktualnemu prvaku Pittsburghu.
Taylor Hall (št. 9) se veseli odločilnega zadetka za zmago 'hudičev' proti aktualnemu prvaku Pittsburghu. FOTO: AP
Na tekmi dveh moštev, ki sta že zapravili vse možnosti za končnico, so Montreal Canadiens v gosteh s 3 : 0 premagali Buffalo Sabres, hokejisti St. Louis Blues, ki še upajo na preboj v končnico v zahodni konferenci, pa so s 4 : 1 premagali že odpisane Vancouver Canucks, najslabšo ekipo zahoda. Dallas Stars so na domačem ledu z 2 : 3 klonili proti Boston Bruins, ki so ena od treh ekip v ligi NHL, ki so si že zagotovile nadaljevanje prvenstva. Podaljšek je odločil tudi tekmo med Winnipeg Jets in Anaheim Ducks, ki so na zahodu po točkah izenačeni z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Winnipeg je zmagal s 3 : 2.

Kralji so imeli tokrat prost večer. Naslednja tekma v boju za play-off jih čaka v noči na nedeljo v Kanadi, ko bodo gostovali pri ekipi Edmonton Oilers.

Liga NHL, izidi:
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 0 : 3
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 4 : 1
Dallas Stars - Boston Bruins 2 : 3
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 3 : 4* (po podaljšku)
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 3 : 2* (po podaljšku)

* - podaljšek, kazenski streli

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.