Hokej

VIDEO: Kopitar kot Gretzky: Anžetov rekord kariere premalo za zmago v Winnipegu

Winnipeg, 21. 03. 2018 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kljub rekordni 82. točki v sezoni Anžeta Kopitarja, to je Hrušičanu v rednem delu lige NHL uspelo prvič v karieri, so Los Angeles Kings sredi krčevitega boja za končnico izgubili na gostovanju pri Winnipeg Jets (1:2). Kopitar je prvi član kraljev iz Los Angelesa, ki je dosegel vsaj 82 točk po velikem Waynu Gretzkyju leta 1993.

Tekmo v Winnipegu je odločil podaljšek, v katerem je Kyle Connor dosegel še drugi zadetek večera in odločil obračun v korist Jets. Anže Kopitar je sodeloval pri zadetku Los Angeles Kings za 1:0, ki ga je prispeval Dustin Brown, s tem pa je Kopitar postavil osebni točkovni rekord v rednem delu lige NHL. S to podajo je namreč dosegel 82. točko, kar mu v karieri še ni uspelo, nazadnje je bil v dresu kraljev tako učinkovit eden najboljših hokejistov vseh časov, Kanadčan Wayne Gretzky. Pisalo se je davno leto 1993 ... 

Kopitar (levo) še nikoli ni bil tako učinkovit v rednem delu sezone.
Kopitar (levo) še nikoli ni bil tako učinkovit v rednem delu sezone. FOTO: AP

Los Angeles Kings so zdaj na sedmem mestu zahodne konference, v noči na sredo bodo gostovali pri Colorado Avalanche, ki so na lestvici mesto višje. Tekmo je Connor odločil po dobri minuti in pol podaljška, dobre novice za navijače Jets pa so prišle tudi po tekmi, saj naj Patrika Laine, ki je moral v drugi tretjini z ledu, ne bi bil težje poškodovan, potem ko ga je Alec Martinez s ploščkom zadel v nogo. Laine je sicer na zadnjih 15 tekmah vedno dosegel vsaj točko (18 golov in osem podaj), takšen niz do sedaj ni uspel nobenemu najstniku, ki je trenutno drugi strelec lige.

Vrhunci tekme Winnipeg Jets LA Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kopitar: Kar nekaj področij je, na katerih se lahko izboljšamo
Jets so po zaslugi Connorja, ki je v podaljšku še drugič v večeru ukanil rezervnega vratarja Jacka Campbella, slavili že 44-ič v sezoni, kar je več kot v rekordni sezoni 2014/15. Za kralje sta bila rekordni dosežek Kopitarja skupaj s 23. golom v sezoni Browna premalo za drugo zaporedno zmago v podaljšku, potem ko so v ponedeljek v dodatku igralnega časa slavili že v Minnesoti (4:3).  

"Jasno je, da je še vedno kar nekaj področij, na katerih se lahko izboljšamo in igramo bolje, a na koncu dneva vzamemo to točko," je bil po zgodovinskem večeru vseeno zadovoljen Kopitar. Campbell je zbral 36 obramb, tudi v vratih Jets pa je stal papirnati rezervist, toda Erica Comrieja, ki je tako kot Campbell začel šele tretjo tekmo lige NHL v karieri, kralji niso preveč spotili, saj je ustavil vsega 16 strelov.

Vedeli smo, da bo težko
"Winnipeg je ekipa, ki predvsem na domačem igrišču igra odlično, vedeli smo, da bo težko. In tudi bilo je. Moramo biti zadovoljni tudi s točko in pa tudi z igro, seveda pa je še prostor za napredek. Mislim, da so tri točke v dveh dneh tisto, kar smo potrebovali," je pristavil kapetan kraljev.

Anže Kopitar.
Anže Kopitar. FOTO: AP

Dolgoletna soigralca Brown in Kopitar sta sredi druge tretjine speljala všečno akcijo dva na enega, po podaji Hrušičana pa Brownu ni bilo težko zadeti mimo Comrieja. Winnipeg je pritiskal in zapravil dve priložnosti za zadetek z igralcem več, medtem ko bi lahko Jeff Carter na drugi strani zadel tudi sam in bi gostje z enim manj na ledu morda povedli na neulovljivih 2:0. Kazen je prišla po zaslugi Connorja, ki je najprej v mrežo preusmeril podajo Marka Scheifeleja, domači hokejisti pa so v podaljšku nato prišli do polnega paketa točk.

Dobre novice za LA: izgubil tudi Dallas
Tekma v Winnipegu je bila edina v sredo z malo doseženimi goli, povsod drugod so ti kar deževali. Los Angeles se lahko veseli novega, šestega zaporednega poraza Dallasa, še enega izmed neposrednih konkurentov v boju za končnico, pred njim ima zdaj tri točke prednosti. Zvezde so s 3:4 izgubile v Washingtonu, za domače Capitals je 44. gol v sezoni dosegel Rus Aleks Ovečkin, ki je spet sam na prvem mestu lestvice strelcev. Ruski zvezdnik je dosegel že svojo 602. gol v NHL, s tem se je na 19. mestu najučinkovitejših igralcev izenačil s Fincem Jarijem Kurrijem.

Ovečkina je na tekmi med Edmonton Oilers in Carolina Hurricanes dobro posnemal Nemec Leon Draisaitl, z golom in tremi podajami je bil najzaslužnejši za zmago njegovega Edmontona s 7:3, prav vse gole sta ekipi dosegli v prvih dveh tretjinah. Podoben rezultat kot v Raleighu je bil tudi v Ottawi, kjer je domača ekipa z 2:7 izgubila proti Florida Panthers, pri katerih so si igralci dobro porazdelili delo, posamezniki niso izstopali. Toronto Maple Leafs so na gostovanju pri Tampa Bay Lightning, vodilni ekipi vzhodne konference, vodil že s 3:0, a na koncu tekmo izgubil. Za domače se je spet med strelce vpisal tudi Nikita Kučerov, še vedno po točkah najučinkovitejši igralec lige.

Izidi:

Winnipeg Jets ‒ Los Angeles Kings 2:1 (podaljšek)
Anže Kopitar podaja za Los Angeles.

Carolina Hurricanes ‒  Edmonton Oilers 3:7
Chicago Blackhawks ‒ Colorado Avalanche 1:5
Detroit Red Wings
‒ Philadelphia Flyers 5:4
New York Islanders
‒ Pittsburgh Penguins 4:1
New York Rangers ‒ Columbus Blue Jackets 3:5
Ottawa Senators ‒ Florida Panthers 2:7
San Jose Sharks
 ‒ New Jersey Devils 6:2
Tampa Bay Lightning ‒ Toronto Maple Leafs 4:3
Vegas Golden Knights
‒ Vancouver Canucks 4:1
Washington Capitals ‒ Dallas Stars 4:3 (kazenski streli)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
21. 03. 2018 15.07
+1
Prosim nikogar ne primerjat z Gretzkyjem