Hokej

Vitezi končali serijo Kraljev, gol Kopitarja edina svetla točka

Toronto, Nashville, Tampa, Los Angeles, 30. 12. 2018 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings ostajajo na zadnjem mestu severnoameriške lige NHL. Priložnost, da ga prepustijo Ottawa Senatorsom, so Kralji zapravili na domači tekmi proti Vegas Golden Knightsom, ki so zmagali s 4 : 1. Kraljem ni pomagal gol slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, s katerim je izenačil na 1 : 1 in postavil izid prve tretjine.

Kopitar (na fotografiji) v akciji med eno prejšnjih tekem.
Kopitar (na fotografiji) v akciji med eno prejšnjih tekem. FOTO: AP

Hokejisti ekipe Vegas Golden Knights, ki so v minuli sezoni, svoji prvi v elitni ligi NHL, poskrbeli za eno najlepših in najuspešnejših zgodb, se prebujajo. Žal se je njihov zmagoviti niz nadaljeval ravno na losangeleškem ledu, kjer so Anže Kopitar in druščina tudi sami uspeli začeti serijo zmag, ki pa so ga Zlati vitezi neusmiljeno prekinili z zanesljivim vratarjem Malcolmom Subbanom in razpoloženim napadom na čelu. Subban je ustavil 30 strelov in gostom zagotovil poln paket točk, Kralje pa ustavil pred peto zmago v nizu.

Vrhunci tekme Los Angeles Kings ‒ Vegas Golden Knights:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ob koncu tekme ste lahko videli, da so bili fantje na klopi veseli zanj," je o vratarju Subbanu dejal center Vegasa Paul Stastny. "Uspelo mu je nekaj velikih obramb na začetku tekme in mislim, da smo jih preprosto trli. Tudi tisti gol, ki so ga zabili, je bil plod naše napake, nekako smo ga pustili na cedilu."

Kopitar: En poraz se ne sme spremeniti v dva, tri ali štiri
Stastny je tako kot Alex Tuch prispeval gol in podajo, zadela sta še William Carrier in William Karlsson za že šesto zmago po rednem delu nevadske ekipe v zadnjih desetih tekmah. S Kralji, edini gol zanje je v prvi tretjini prispeval ravno gorenjski hokejski as Kopitar, se bodo Zlati Vitezi pomerili skupno petkrat, prvič v tej sezoni pa so jih finalisti minule sezone lige NHL v tretjem poskusu uspeli premagati.

"Najpomembnejša reč zdaj je, da ne smemo dovoliti, da se zdaj ta en (poraz, op. a.) spremeni v dva, tri ali štiri," se je po tekmi glasil komentar Kopitarja, ki je po strelu Seana Walkerja zgolj še potisnil plošček v mrežo za enega najlažjih golov v karieri. "Bila je izenačena tekma, ki se bi lahko obrnila tudi v našo smer. Moramo priznati, da je bil tekmec dober, hiter, ni nam dopuščal natančnih podaj," je še dodal 31-letni kapetan dvakratnih osvajalcev Stanleyjevega pokala.

Poraza najbližjih tekmecev
Kopitarjevo moštvo, naslednjo tekmo bo odigralo 31. decembra na gostovanju v Denverju, bi z zmago lahko precej skočilo na lestvici. Prehitelo bi Ottawo Senatorse in St. Louis Bluese, ki so tudi tokrat izgubili, Senatorju z 2:3 doma proti Washington Capitalsom, St. Louis pa z 1:6 prav tako doma proti Pittsburgh Penguinsom ‒ Pingvini so štiri gole dosegli z igralcem več na ledu (Sidney Crosby je pri peti zaporedni zmagi svoje ekipe dosegel enega in prispeval še dve podaji), po točkah pa bi se izenačilo s Philadelphia Flyersi in Carolina Hurricanesi. Letalci so tokrat z 1:2 izgubili na gostovanju pri Panterjih s Floride, Carolina pa je bila neuspešna (0:2) v New Jerseyju, ki je bil pred sobotnimi obračuni z Los Angelesom poravnan.

Vrhunci tekme Ottawa Senators ‒ Washington Capitals:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novo zmago je zabeležila vodilna ekipa lige Tampa Bay Lightning, ki je bila na festivalu golov s 6:5 boljša od Montreal Canediensov. To je bila že Tampina 13. zmaga na zadnjih 14 tekmah, z golom minuto in dve sekundi pred koncem jo ji je s svojim drugim golom na tekmi zagotovil Adam Erne. Gol in podajo je k zmagi prispeval najučinkovitejši igralec lige Nikita Kučerov, ki se je med dobitnike statističnih točk vpisal že na deseti zaporedni tekmi.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ Montreal Canadiens:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji soigralci pokvarili večer Tavaresu in soigralcem v Torontu
Kučerov ima na lestvici najučinkovitejših igralcev dve točki prednosti pred napadalcem ekipe Colorado Avalanche Fincem Mikkom Rantanenom, ki je tako kot njegov soigralec, na lestvici tretji najučinkovitejši, Natham MacKinnon, dosegel gol, kar pa je bilo premalo za zmago nad Chicago Blackhawksi. Slednji so bili boljši po podaljšku, zmagali so s 3:2, odločilni gol, svojega drugega na tekmi, je dosegel Patrick Kane.

Toronto Maple Leafs, drugouvrščena ekipa lige, je na domačem ledu razočarala navijače, s 0:4 je izgubila proti New York Islandersom. Pokopala sta ga predvsem Mathew Barzal, ki jim je zabil tri gole, in tekmečev vratar Robin Lehner. Šved je ubranil 36 strelov, tudi pet Johna Tavaresa, ki je prvič zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu, ki ga je zapustil konec lanske sezone, ko je podpisal sedemletno in 67,3 milijona evrov vredno pogodbo z Javorovimi listi.

Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs ‒ New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Los Angeles Kings ‒ Vegas Golden Knights 1:4
(Anže Kopitar gol v 22:02 za LA Kings.)

New Jersey Devils ‒ Carolina Hurricanes 2:0
Edmonton Oilers ‒ San Jose Sharks 4:7
Winnipeg Jets ‒ Minnesota Wild 1:3
Buffalo Sabres ‒ Boston Bruins 2:3 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs ‒ New York Islanders 0:4
Ottawa Senators ‒ Washington Capitals 2:3
Tampa Bay Lightning ‒ Montreal Canadiens 6:5
Florida Panthers ‒ Philadelphia Flyers 2:1
St. Louis Blues ‒ Pittsburgh Penguins 1:6
Nashville Predators ‒ New York Rangers 3:4
Dallas Stars ‒ Detroit Red Wings 5:1
Colorado Avalanche ‒ Chicago Blackhawks 2:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks ‒ Arizona Coyotes 4:5 (podaljšek)
Calgary Flames ‒ Vancouver Canucks 2:3 (podaljšek)

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.