Hokej

Vrnitev izkušenega Paciorettyja Washingtonu ni prinesla želenega učinka

Washington, 04. 01. 2024 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi so ponoči odigrali le dve tekmi. Washington je nadaljeval slabe predstave in ob vrnitvi na led nekdanjega ameriškega reprezentanta Maxa Paciorettyja na domačem ledu s 3:6 izgubil proti New Jerseyju, Montreal pa je v gosteh po podaljšku z 2:1 ugnal Anaheim.

Petintridesetletni Max Pacioretty, ki je ZDA zastopal na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, se je pred letošnjo sezono iz Caroline preselil v Washington. Proti New Jerseyju je nasploh odigral prvo tekmo po 19. januarju 2023, ko si je strgal Ahilovo tetivo, njegova vrnitev pa ni prinesla bistvene spremembe pri uspešnosti ekipe, ki je na zadnjih šestih tekmah le enkrat zmagala. Ameriški napadalec ni sprožil niti strela na gol.

Je pa v domači ekipi za lep dosežek poskrbel Jevgenij Kuznjecov. Prispeval je svojo 393. podajo v dresu Capitalsov, s tem pa je na klubski lestvici najboljših podajalcev na petem mestu prehitel Mika Gartnerja. Rus je dosegel tudi gol, njegov slavni rojak Aleks Ovečkin pa je tokrat prispeval dve podaji. Na drugi strani so dvakrat zatresli mrežo Nico Hischier, Dawson Mercer in Michael McLeod, prvi, sicer švicarski reprezentant, je k temu dodal še asistenco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dobro smo zaustavili njihove najboljše igralce, a so nas na koncu pokopali igralci, ki običajno niso v ospredju," je dejal Spencer Carbery, trener domače ekipe, ki je izenačila na 3:3, nato pa do zadnjega zvoka sirene prejela tri gole.

Če je bilo v Washingtonu malo strelov in veliko golov, obratno velja za tekmo v Anaheimu. Mladi češki vratar Lukaš Dostal je postavil klubski rekord Anaheima v številu ubranjenih strelov, uspešno je posredoval kar 55-krat. A to je njegovi ekipi proti Montrealu zadostovalo le za točko, drugo je morala oddati v podaljšku, ki ga je po svojem 13. strelu na tekmi odločil Auston Matthews. To je bil njegov 30. gol v sezoni, to mejo je premagal že osmo zaporedno sezono. Letos jo je premagal kot prvi v ligi, Kuznjecov, drugi najboljši strelec lige, za njim zaostaja tri gole.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, izidi:
Washington Capitals - New Jersey Devils  3:6
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs      1:2 (podaljšek)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.