Hokej

Vroča Tampa po podaljšku do sedme zaporedne zmage

New York, 11. 02. 2020 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški poklicni hokejski ligi se s približevanjem končnice, redni del sezone se bo namreč sklenil 5. aprila, vse bolj kaže kakovost moštev, ki se bodo borila za Stanleyjev pokal. Trenutno najbolj vroča ekipa lige NHL je Tampa Bay Lightning, za katero je niz sedmih zaporednih zmag.

Tampa se je sicer za sedmo zmago po vrsti morala kar potruditi. Columbus Blue Jackets se je na domači ledeni ploskvi izkazal za žilavega nasprotnika, Floridčani pa so trdi oreh naposled uspeli streti ter 'modre jopiče' ugnali po podaljšku z 2 : 1.

Mož odločitve je bil Nikita Kučerov strelec obeh golov za Tampo. Rus je gostujoči zasedbi že po manj kot treh minutah tekme priigral vodstvo. Tampa je minimalno vodstvo branila vse do 24. minute, ko je domači kolektiv izenačil z golom Oliverja Bjorkstranda. Nato sta se izkazala oba vratarja in zaklenila vrata, ki jih je šele po rednem delu odklenil Kučerov za zmagoviti gol po preteku 32 sekund podaljška. Tampa Bay Lightning se je s sedmo zaporedno zmago in skupno 77 točkami utrdila na drugem mestu atlantske skupine. Od vodilnega v tej diviziji moštva Boston Bruins, ki je z 80 točkami najboljši v vzhodni konferenci in celotni ligi, pa je oddaljena le še majhne tri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na domačem ledu je spodrsnilo tudi ekipi Montreal Canadiens. Gostujoča Arizona Coyotes je zmagala s 3 : 2. Izkazal se je Jakob Chychrun v 59. minuti za odločilni zadetek. Presenetljivo so derbi metropolitanske skupine izgubili hokejisti vodilnega Washingtona. Ekipa Capitals je doma morala priznati premoč s 3 : 5 New York Islanders. Otočani niso dovolili, da bi se preveč razigral prvi zvezdnik 'prestolnikov' Aleks Ovečkin, ki je tekmo končal praznih rok in tako ostal pri 698 golih.

Washington ima 77 točk, enako kot Tampa, otočani pa so v metropolitanski skupini tretji s 70 točkami, kolikor jih imajo tudi igralci Columbusa. Philadelphia Flyers, ki je s 4:1 doma ugnala Florida Panthers, ima po novem v metropolitanski skupini le točko manj od Islanders in Columbusa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zahodnem delu lige NHL gre zelo dobro Vancouver Canucks, ki je s 6 : 2 premagala Nashville Predators. Kanadčani so bili izjemni v prvi tretjini, ko so danes povsem brezzobim plenilcem nasuli tri gole ter nato dodali še tri. Vancouver vodi v pacifiški skupini s 67 točkami. Pred po novem tremi izzivalci imajo tri točke zaloge. Edmonton, Vegas in Calgary si delijo 64 točk. Calgary je sicer ponoči slavil v gosteh s 6 : 2 pri San Jose Sharks, ki je z 52 točkami druga najslabša ekipa zahodne konference. Tudi plameni so se razvneli že takoj na začetku s tremi zadetki v prvih desetih minutah tekme.

Liga NHL, izidi:
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 2:3
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4:1
Washington Capitals - New York Islanders 3:5
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 1:2 (po podaljšku)
Vancouver Canucks - Nashville Predators 6:2
San Jose Sharks - Calgary Flames 2:6

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.