Hokej

Washington po zmagi nad Rangers točkovno izenačen s prvaki iz Tampe

Washington, 29. 03. 2021 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Washington Capitals so v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL na domačem ledu premagali New York Rangers s 5:4 in se točkovno izenačili z vodilno ekipo lige ter aktualnimi prvaki, Tampa Bay Lightning. Ob zmagi je 724. gol v karieri dosegel Rus Aleksander Ovečkin.

Petintridesetletni Moskovčan Aleksander Ovečkin je v zadnjem mesecu v odlični strelski formi. Na zadnjih 11 tekmah je dosegel prav toliko zadetkov in je v tej sezoni pri 18 po 30 odigranih tekmah. Na večni lestvici strelcev za petim, Marcelom Dionnom (731), zaostaja le še sedem golov.

Rus je na zadnji tekmi proti Rangers zadel za 2:0 v drugi tretjini, ko je kazalo na lahko zmago 'prestolnikov'. Dobili so jo s 3:0 in imeli nato v zadnji tretjini prednost 5:2, a so v zadnjih minutah trpeli, potem ko so se Newyorčani približali na vsega gol zaostanka po zadetku Chrisa Kreiderja tri minute in 52 sekund pred koncem. Vseeno so prvaki sezone 2017/18 zdržali in vpisali 50. točko v sezoni. S tem so se na vrhu lige NHL izenačili s Tampo, ki ima eno zmago več ter boljšo gol razliko. Prvakom se je v centralni skupini približala tudi Florida. Panthers so namreč s 4:1 ugnali lanske finaliste Dallas Stars in imajo 48 točk. Vmes je še Carolina Hurricanes z 49.

Na preostalih tekmah je novo razočaranje doživel Boston. Bruins so izgubili šest od zadnjih desetih obračunov, tokrat proti New Jersey Devils z "nogometnih" 0:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmag so se to noč veselili še Detroit Red Wings proti Columbus Blue Jackets s 4:1, Nashville Predators proti Chicago Blackhawks s 3:2 in Anaheim Ducks, ki so po podaljšku s 3:2 premagali St. Louis Blues.

V noči na torek bo na ledu tudi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki bo z Los Angeles Kings točke lovil proti vodilni ekipi zahodne skupine Vegas Golden Knights.

Liga NHL, izidi:
Washington Capitals – New York Rangers 5:4
Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 4:1
St. Louis Blues – Anaheim Ducks 2:3 (po podaljšku)
Boston Bruins – New Jersey Devils 0:1
Dallas Stars – Florida Panthers 1:4
Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2:3

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.