Hokej

Washington 'ponižal' Buffalo, Florida z zmago skočila na vrh lestvice

Miami, 16. 03. 2021 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Floride Panthers so se v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL na vrhu pridružili moštvu New York Islanders, potem ko so premagali Chicago Blackhawks s 6:3. Tako Panthersi kot Islandersi imajo po 42 točk. Tekma Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja in St. Louis Blues je bila preložena.

Chicagu je do 14. minute druge tretjine kazalo odlično, saj je vodil s 3:1. Toda Aaron Ekblad, Gustav Forsling, Aleksander Barkov, ta je dosegel sploh prvi zadetek Floride ob igralcu manj v sezoni, dodal pa je še dve podaji, Carter Verghaeghe in Alex Wennberg so v zadnjih dobrih 25 minutah domačo ekipo pripeljali do zmage. "Barky je kot običajno zablestel v pravem trenutku. Mislim, da je najboljši igralec v ligi in na svetu," je svojega soigralca Barkova pohvalil vratar Sergej Bobrovski.

Dve točki manj kot Florida imajo po novem Washington Capitals, ki so v gosteh s 6:0 premagali Buffalo Sabres. Eden od strelcev je bil tudi Aleksander Ovečkin, ki je dosegel svoj 717. zadetek v ligi, s čimer se je na šestem mestu večne lestvice izenačil s Philom Espositom. Ob tem je pri skupno 1299 točkah, z novo bo 35. igralec z vsaj 1300 točkami v zgodovini lige. "Seveda je lepo biti v tej družbi. Delam pač tisto, kar moram," je dejal Ovečkin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Toliko točk kot Washington (40) ima tudi Tampa Bay Lightning, ki je tokrat z 1:4 doma izgubila proti Nashville Predators. Calle Jarnkrok je za goste zbral gol in tri podaje. Točko manj imajo Vegas Golden Knights, ki so premagali San Jose Sharks z 2:1. Dve tekmi sta se končali po podaljšku, obakrat pa so zmagali gosti. Philadelphia Flyers je ugnala New York Rangers s 5:4, potem ko je odločilni gol v četrti minuti dodatka dosegel Jakub Voraček (imel je še dve podaji), Vancouver Canucks pa so bili s 3:2 boljši od Ottawe Senators. J. T. Miller je bil mož odločitve v drugi minuti podaljška.

Pittsburgh Penguins so s 4:1 premagali Boston Bruins, pri čemer je Sidney Crosby za domače dosegel gol in dve podaji, Winnipeg Jets so z 2:4 izgubili proti Montreal Canadiens, pri katerih je Tyler Toffoli vpisal dva gola in podajo, Calgary Flames pa so premagali Edmonton Oilers s 4:3. Vodilna strelca lige Connor McDavid in Leon Draisaitl sta sicer zrežirala izenačenje na 3:3 v 46. minuti, a le nekaj trenutkov zatem je Noah Hanifin prinesel zmago domačim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez tekme pa je ostal slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, vzrok za odpoved tekme so bile slabe vremenske razmere v Denverju, zaradi katerih moštvo iz Los Angelesa po tekmi s Coloradom ni moglo odpotovati domov. Hrušičana in soigralce nov obračun s St. Louisom sicer čaka že v noči na petek.

Liga NHL, izidi:
Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 1:4
Buffalo Sabres – Washington Capitals 0:6
New York Rangers – Philadelphia Flyers 4:5 (po podaljšku)
Florida Panthers – Chicago Blackhawks 6:3
Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 4:1
Ottawa Senators – Vancouver Canucks 2:3 (po podaljšku)
Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 2:4
Calgary Flames – Edmonton Oilers 4:3
Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 2:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.